Skocz do zawartości

Dziwne tarcie, stuki podczas przyspieszania itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wczoraj zauważyłem niepokojące objawy, jest dośc mokro i pogoda może to dlatego. Mianowicie podczas kiedy jade sobie w miare na niskich obrotach np: na 4-tym biegu ok 60km/g i wciskam gaz zeby przespuezyc albo puszczam go to gdzies blizej z nieokreslonego miejsca( ale chyba z tyłu) nie wiem, wydobywa sie takie jakby szumienie, stuk, lub tarcie jakby przez tube pusczone, nie pojawia sie to jesli przyspieszam na wyzszych obrotach w ogole. Zreszta nie jest to reguła ze zawsze to wystepuje, ale zaniepokoilo mnie to, czyzby most czy jakaś guma, czy moze cos w kole, co panowie myslicie o tym. Mam 523i manual i jak mowie w wyzszym zakresie obortow juz około 3 tys i ponad ten problem nie wystepuje w ogole, autko smiga okej
Opublikowano

Panie, mam ten sam problem. Jak se jade tak 80 km/h na lekkim gazie to coś jakby szurało rytmicznie o podwozie w bliżej nieokreślonym miejscu.

Jutro może pojade na kanał, myśle że to tłumik ociera o kaste, albo coś podobnego.\

Dźwięk jest taki jakby worek foliowy zwinięty w kólke i wciśnięty między fotele.

To na bank coś się telepie pod autem. Jakby sznurek wkręcony w wał, obijał sie o nadwozie.