Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam serdecznie jestem przed zakupem bmw e46 320d i mam mały dylemat a mianowicei auto jest w najlepszym wporządku poza jedną rzeczą ma automatyczną skrzynie biegów czy ktoś może mi powiedzieć z włąsnego doświadczenia ile to spala w miescie i na trasie ??? bo z tego co widze w danych ze strony to różnica jest około 2 litrów a to dość dużo.
Opublikowano

Witam

Jestem od tygodnia posiadaczem E46 320d automat i z tego co zauważyłem to w trasie zeszłem do 6,5 a jeżdżąc spokojnie po mieście to 8,5-9l

Opublikowano
witam serdecznie jestem przed zakupem bmw e46 320d i mam mały dylemat a mianowicei auto jest w najlepszym wporządku poza jedną rzeczą ma automatyczną skrzynie biegów czy ktoś może mi powiedzieć z włąsnego doświadczenia ile to spala w miescie i na trasie ??? bo z tego co widze w danych ze strony to różnica jest około 2 litrów a to dość dużo.

No to jakieś 2 litry więcej niż na manualu kurcze ciężka decyzja ale w sumie auto pewnie z niemiec od znajomego może olać spalanie a miec poprostu pewne auto.

Opublikowano

...ja jak narazie jestem bardzo zadowolony i powiem szczerze że chyba warto dopłacać za tę wygodę jazdy.

Jeżeli jesteś prze kupnem to porozglądaj się za 330d i poczytaj inne posty, podobno silnik o niebo lepszy a spalanie niewiele większe.

Kolejna sprawa to słyszałem że automatem trzeba się nauczyć jeździć i wtedy można uzyskać mniejsze spalanie ale to dopiero przede mną.

Opublikowano
Sytuacja co do 320 d jest poprostu dla mnie jasna i kupuje ją od znajomego wiem co było wymieniane i że auto było serwisowane więć nie chce już szukać 330 d bo to róznie z tymi autkami bywa nie chce kupić z przebiegiem 300 tyś te które chce kupić na 158 tyś na bank
Opublikowano
moja tam pali tyle ile wleje i niezależy mi na spalaniu , ma być bezawaryjna i wszystko , trasa od 7,5 bo nie umiem inaczej a w lutym w cyklu mieszanym / więcej miasta i ktutkie odcinki / zżarła mi 12L na 500km czyli cały bak :mrgreen: jest OK