Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jakiś czas temu zauważyłem że jak załączam REST na panelu to auto na zgaszonym silniku nie dmucha ciepłym powietrzem (a powinno) Na lewej podłużnicy siedzi pompa wymuszająca obieg po włączeniu REST. Nie chodzi. Jak ją walnę to chodzi i ogrzewanie jest na zgaszonym silniku. Po jakimś czasie pompa znowu nie rusza. Pytanie brzmi czy ta pompa jest tylko od dogrzewania sie podczas posiedzenia w aucie bez zapalonego silnika czy też jest potrzebna do czegoś jeszcze. W sumie nie potrzeba mi opcji REST i nie wiem czy musze ja wymienić. Jak to jest? Czy w upalne dni letnie też spełnia jakąś funkcję??? Pozdrowionka
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Muszą być spełnione dodatkowe warunki: temp. na zewnątrz poniżej 12 stopni [lub 15 ] oraz odpowiedni stan akumulatora...

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
rozumiem. U mnie nie pracowała przy około -10 aku było ok. Jak ja młotkiem poczęstowałem to ruszyła. W każdym razie rozumiem że nie jest ona konieczna i w okresie letnim brak jej działania nie wpłynie negatywnie.