Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich bemowców :D Mam mały problem z radiem w mejej 525 szukałem na forum ale guzik znalazłem!! A więc podczas postoju i jazdy gdy chcę ściszyć radio nagle wybucha z ogromnym hałesem to znaczy zgłaśnia się w jednej sekundzie nie dzieje się to gdy ściszam z kierownicy :!: Czy to oznacza że padł potencjometr w radiu :?: Czy takie obiawy są normą w BMW tak jak w Audi bo w audicach to norma że świruje pokrętło w radiu ale wina leży w procesorze z radia ale nie wiem jak ta sprawa wygląda w BMW. Podpowiedzcie mi co mam robić :cry2:

Radio jest chyba najprostrze jakie były wkładane na zmieniarkę i kasety za panelem ozdobnym.

No i zachęcam do oglądania dzisiaj Kubicy w BMW :norty: :norty:

Edytowane przez dziwer
Opublikowano

miałem podobny problem pare lat temu - ale grała tylko jedna strona po włączeniu zapłonu i od razu głośno. nie trzymał ustawień w ogóle. później samo dawało nagle czadu i się ściszało - wg, mnie to padnięty procesor.

lepiej kupić inne radyjko niż to dawać do 'remontu' :)

pozdrawiam,

Małżeństwo to głupota, lepiej kupic se kota ;)

http://images.spritmonitor.de/247664_5.png

Opublikowano
Witam wszystkich bemowców :D Mam mały problem z radiem w mejej 525 szukałem na forum ale guzik znalazłem!! A więc podczas postoju i jazdy gdy chcę ściszyć radio nagle wybucha z ogromnym hałesem to znaczy zgłaśnia się w jednej sekundzie nie dzieje się to gdy ściszam z kierownicy :!: Czy to oznacza że padł potencjometr w radiu :?: Czy takie obiawy są normą w BMW tak jak w Audi bo w audicach to norma że świruje pokrętło w radiu ale wina leży w procesorze z radia ale nie wiem jak ta sprawa wygląda w BMW. Podpowiedzcie mi co mam robić :cry2:

Radio jest chyba najprostrze jakie były wkładane na zmieniarkę i kasety za panelem ozdobnym.

No i zachęcam do oglądania dzisiaj Kubicy w BMW :norty: :norty:

Na 99% pada ci potencjometr w radju. Skoro regulacja w kierownicy działa poprawnie to nie jest wina żadnego uszkodzenia elektronicznego tylko mechanicznie pada potencjometr. Pozdro

Opublikowano
Wielkie dzięki za pomoc z waszej strony :cool2: a więc winika z tego że remoncik poczeka aż nastąpią jakieś wpływy do kasy rodzinnej jak gra z sterowania kierownicy to beędzie tak grało aż padnie :twisted2: :twisted: . Pozdrawiam Dziwer!!!