Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem, jak kupiłem auto od początku syczała pompa paliwa, ale jakoś się tym nie przejmowałem jeździłem tak z tym i stwierdziłem, że jak pompa padnie to wymienię na nową. JOstatnio jechałem autem i zapaliła się rezerwa za jakieś 2-3km silnika zaczął przerywać aż w konću zgasł, podejrzewałem, że pompa w końcu powiedziała pa pa, ale zadzwoniłem do kolegi, który przywiózł mi paliwo i silnik o dziwo zapalił, podejrzewałem, że może wskaźnik sie przywiesił albo coś z pomiarem poziomu paliwa w baku. Ale następnym razem poziom paliwa spadł do 1/4 i silnik zaczął przerywać, a że było to poza miastem, rozbujałem auto na boki w czasie jazdy i silnik przestał sie krztusić. I teraz nie wiem, czy zmieniać pompę, czy to może coś innego, a może cos z przelewem z jednej komory baku do drugiej? Zauwazyłem, że jak wkładam pistolet do tankowania do lewu, to najpierw słyszę "sssssssssss", czy tak ma być, czy może zbiornik się nie odpowietrza.

Dzięki za wszelkie info.

http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
Opublikowano

witam.

U mnie też slychać syczenie lub nawet bzyczenie pompki paliwa.Taki chyba ich urok w tych modelach.Tak przynajmniej wnioskuję bo u mnie nic zlego się nie dzieje.Jesteś pewien ,że masz oryginalną pompkę???

takie objawy jak opisujesz mialem kiedyś w e34 jak kupilem podróbkę z allegro...która zaraz zresztą padla.

moja propozycja jest prosta - podjedź najlepiej do aso oni to zdiagnozują najszybciej i najlepiej.Przekonalem się o tym wielokrotnie!!!.

pzdr.

Opublikowano

Mialem podobna sytuacje w e39. Gdy wskazówka pokazywała 15 litrów auto gasło :) Ppowodowane to było tym ze na pewnym poziomie w baku jest przewód, który zasysa paliwo bezpośrednio do silnika bez użycia pompy niskiego ciśnienia w baku.

Na początku sadzilem ze wszystko jest ok z pompą bo gdy przykładałem ucho do tej pompy to bzyczała.Jjednak dopiero gdy otworzyłem zbiornik i podłączyłem pompę poza nim okazało sie ze tylko bzyczy i nic więcej. Najprościej będzie jak dostaniesz i do zbiornika paliwa i sprawdzisz pompę. A co do tego SSSSSSSS to sprobuj np gdy będziesz miał 1/2 zbiornika paliwa odkręcić korek i zobacz czy znowu będzie slychać taki dźwięk.

Opublikowano

Ale ja mam benzynę, a nie diesla :D

Jeżeli miałbym kupowac pompę, to brac ori nową, czy może byc uzywana, znalazłem taką z 04r 65tyś przeb. za 300zł, ale sam nie wiem, co nowe to nowe.

http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png