Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialem sie podzielic swoimi ostatnimi doswiadczeniami...

Otoz z tydzien, moze dwa temu wysiadla mi dmuchawa, popiszczala chwile i zdechla calkowicie. Wkurzylem sie, bo chyba mam wyjatkowego pecha do dmuchaw - wysiadla mi tez w E30 :mad2: Jednak chcialem miec to zrobione jakos porzadnie, a i temperatura na zewnatrz malo sprzyjajaca do grzebania w aucie, oddalem wiec samochod do warsztatu. Diagnoza - padniety silnik dmuchawy. Trzeba bylo poczekac pare dni na nowy, niestety nie orginalny, bo powalila mnie cena (900 zl) zalozyli mi jakiegos klona za 300 zl + robota, razem wyszlo blisko 600 :( Trudno, ale podrozowanie bez nawiewu i bez ogrzewania bylo malo przyjemne. Teraz jeszcze mam akumulator do wymiany bo tez juz umiera, tylko sie zastanawiam co wlozyc: Boscha czy Centre. Wydaje mi sie ze lepsza bedzie Centra bo ma wiekszy prad rozruchu (Bosch - 760A, Centra - 900A) przy porownywalnych pojemnosciach, niestety wiaze sie to z kolejnym wydatkiem, pewnie rzedu 350-400 zl. Mam nadzieje ze jak narazie to koniec niespodzianek, bo funduszy zabraknie :) Wyszlo dlugawo i w sumie pewnie nudnawo, ale musialem sie gdzies uzewnetrznic :)

było... E30 320, E30 325ix, E34 535iA, E46 330xd
Opublikowano
Co od akumulatora to kup Sznajdera, to polskie akumulatory robione w Piastowie cena za 74Ah to 210pln ma on 24 miesiące gwarancji, ja mam ten akumulator już 3 lata i działa bez zarzutu, nawet jak by miał wysiąść jutro to i tak koszt baterii w moim przypadku to 70pln rocznie :D

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

No, ale na ten centry też nie można nażekać - ja mam z dodatkiem srebra :?: albo coś takiego, no cena wychodzi poza 300zł ale nie dużo tylko poszukaj. nie wiem jak ten u kiokio ale ten zato jest bezobsługowy.

A z tymi dmuchawami i nawiewami to chyba zaczniemy pisać kśążki :D .

Nie wiem dlaczego w takich autach potrafią dziać się takie rzeczy :!: przecież to takie fajne autka 8) tylko nie trzeba w nich włączać nawiewu :D, u mnie to samo

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano

hmm niewiele ponad 300 zl za centre ? wg danych z katalogu na stronie centry, do mojej beci powinien byc 95Ah (centra futura), robilem male rozeznanie i jak narazie uslyszalem cene za w/w 420 zl :duh: a 350 za zwykla centre, wie jesli da sie gdzies kupic ta future za niewiele ponad 300 i bedzie to w okolicach wawy, to chetnie sie dowiem gdzie :)

tak pozatym centra spodobala mi sie bo ma duzy prad rozruchu, 900A gdzie zwykla centra 740 lub 760, bosch silver 760 itp, to chyba jakis plus? pozatym widzialem jakies reklamy programu centra assistance czy cos takiego, ze podobno 24h/dobe w okresie gwarancji przyjezdzaja i wymieniaja na drugi :)

było... E30 320, E30 325ix, E34 535iA, E46 330xd