Skocz do zawartości

Sprzęgło padło!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
potrzebuje pomocy.Mam BMW E34 518i z 1994r.Wczoraj wieczorem odstawiłem auto na parking jak zwykle i poszedłem do domu nic się nie działo.Dzisiaj rano zebrałem się do pracy,chcę odpaliś autko a tu całkowity brak sprzęgła. :mad2: Czy ktos miał już z tym doczynienia.Nie wiem o co chodzi,że tak raptownie padło?proszę o pomoc.Dzięki
Opublikowano
  • Autor
Nikt nie może mi pomóc?Nie wiem co mam robić nie znam się na tym,czy wymieniać całe sprzęgło? Patrzyłem płyn jest w baniaczku.
Opublikowano
Było o tym kiedys dawno temu na forum 3-er, kiedys czytałem kolega miał podobne objawy jak ty, sprzęgło padło i pedał do końca luxno wpadał, poszukaj może coś znajdziesz, niestety nie pomoge więcej
Opublikowano
  • Autor
Dzięki za odzew .Właśnie przeglądałem i jakoś nic konkretnego nie wyczytałem,ale szperam jeszcze.Dzięki
Opublikowano

Jak to padło?

Tzn wciskasz pedał ale nie zasprzęgla czy w ogóle pedał leży na podłodze?

A może linka pękła ot po prostu hmm?

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano
  • Autor
nie zasprzęgla.On nie ma linki to sprzęgło hydrauliczne.Jeden tłoczek jest przy pedale ,drugi przy skrzyni.teraz sprawdzałem obydwa całe,ale dalej nie wiem co jest HELP!!!
Opublikowano
  • Autor
Eureka! .Walną mi siłownik przy skrzyni biegów. pogrzebałem i doszedłem.Dzięki za pomoc