Skocz do zawartości

BMW E34 520 KAT 24V PROBLEM Z ODPALANIEM NA BENZYNIE POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

ZACZNE MOZE O OPISANIA W SKROCIE MOJEGO PROBLEMU...:( OD JAKIEGOS MIESIACA JESTEM POSIADACZEM LADNEJ BAWARKI...ALE ODRAZU PO ZAKUPIE TRAFILA NA WARSZTAT...I NA DZIENDOBRY POSZLO 700ZL ZOSTALY WYMIENIONE SWIECE FILTRY KOPULKI ITD...(AUTO PRZERYWALO)...2 DNI MOZE BYLO OK...ZAPOMNIALEM DODAC ZE AUTO MA INSTALACJE GAZOWA NA GAZIE POWEDZMY ZE CHODZI DOBRZE...PROBLEM JEST Z BENZYNA ODPALA NA BENZYNIE JAK MU SIE ZACHCE A NASTRUJ MA TAK ZMIENNY JAK WIATR W POLU...MECHANIK MOWI ZE TO POMPA PALIWOWA PODPIOLEM POMPE POD 12V I WYDAJE SI ENA SPRAWNA A MIMO TO NIE CHCE ZAPALIC NA BENZYNIE...POMOCY :(

moje gg 9275681

MOD.EDIT:

Kacperos – proszę przeczytać i zapamiętać regulamin (bo chyba zrobiłeś to wybiórczo)

Proszę nie pisać postów z CAPSLOCKIEM.

Pozdrawiam, solaris520

P.S.

Ale duży plus za wybranie kodu modelu [E34] w tytule :cool2:

Opublikowano
Powiem tak-między wydaje się a jest sprawna jest duża różnica-sprawdz ciśnienie tej pompy i może wymień filtr paliwa.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano

Pompa paliwa było to już poruszane. Samo podłączenie pompy pod prąd nie pokaże ci jej pracy. Zresztą jest jak mówisz raz działa raz nie więc jak podłączyłeś to był ten raz działający. Druga sprawa to sprawdź samą kostkę co idzie do pompy może tam gdzieś prąd ginie. Po trzecie jedź na komputer i zobacz co pokaże może to zupełni coś innego powiedzmy czujnik położenia wału. Wyrzucić 700zł na nic ja bym się załamał. Najpierw diagnoza potem lekarstwo,a najlepiej to zapobiegać niż leczyć.

Po czwarte jak już ci zapali na benzynie to przyłóż ucho do pompy paliwa zamontowanej i posłuchaj czy przypadkiem nie stuka, puka, rzęzi itp.

Opublikowano
a wiec tak bylem podlaczyk Beti na kopmuter...niestety komputer nie wykryl zadnego blędu:( wedlug niego wszystko jest ok...teraz na paliwie nie chodzi wogole. Ale co mnie najbardziej dziwi ze ta kostka co podlacza si eja do plywaka sprawdzilem probowka w niej napiecie ale pradu nei ma sprawdzile bezpiecznik pod maska od pompy jest dobry a na gazie chodzi tylko ma problemy z odpaleniem.