Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam takie pytanko odnosnie licznika. obroty silika na obrtomiertzu wskazuja mi ponad 7 tys. siega az do połowy ekonomizera. co to moze być?

a poza tym to nie moge nawet ruszyc z "piska".cos go zamula a obroty ponad 7 tys!!! mam e36 320i z vanosem

Opublikowano

Nie zakładaj dwóch tematów o zegarach :nienie: :twisted:

Na pewno masz zegary od 318is i obroty Ci żle wskazują.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
sorki ze pisze dwa razy ale nikt nie chce odpisac konkretnie. dopiero ty napisałes cos mondrego. a to moze byc przyczyna ze tak licznik szaleje i takie sa obroty??jal sprawdzic czy to licznik od 318is?
Opublikowano

No własnie nie wiem czy są jakieś wizualne różnice pomiędzy tymi zegarami. Sam kiedyś kupiłem od kumpla od 320i i miałem odcinkę przy 4500obr :duh: :mrgreen:

Sam mam taką dyskotekę i wszyscy mówią że trzeba zmienic zegary.

Jak patrzyłem to koszt 200-250zł.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!!!!

Ja miałem taki sam problem z zegarami ale pomogła wymiana samego czipa(nie wiem jak sie fachowo nazywa) jast on umieszczony u dołu zegarów i można go wyjąć bez demontowania zegarów. To jest mała biał lub czarna plastikowa kostka, a jak to nie pomoże to tylko wymiana zegarów. POZDRO!!!

Opublikowano
Witam!!!!

Ja miałem taki sam problem z zegarami ale pomogła wymiana samego czipa(nie wiem jak sie fachowo nazywa) jast on umieszczony u dołu zegarów i można go wyjąć bez demontowania zegarów. To jest mała biał lub czarna plastikowa kostka, a jak to nie pomoże to tylko wymiana zegarów. POZDRO!!!

Nazywa się to kostką kodującą (coding plug) i występuje w E30. A tu mowa jest o E36... :D Swoją drogą jest to duża przewaga E30 nad E36 w kwestii zegarów :roll2:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png