Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mieszkam niedaleko od granicy ukraińskiej i jak mam trochę czasu wybieram sie tam po paliwo.

Zawsze wszystko wyjeżdżałem i było OK ale wczoraj chciałem spuścić paliwko wkładając wąż przez wlew a tu co?? Jakieś sitko czy jaka cholera go blokuje i pewnie z litr paliwa spuściłem :( Mój kolega w E30 spuszczał poprzez powrót paliwa do baku ale raz że trzeba czekać a dwa że silnik musi pracować cały czas.

Macie jakiś pomysł? Ktoś mi mówił że pod tylną kanapą jest dojście i coś z 4,5 wężyków idzie co o tym myślicie??

Dzięki i Pozdro

Opublikowano
zdejmij siedzisko.masz dekiel od pompy ... odkrec go i ogien...nie jestem pewien czy tka jest w e30.. .ale w wszyztkich bmw co mielm tak był owiec mysle ze u ciebie tez.
http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
Zdejmij wężyk zasilający listwę w paliwo, jeśli podejście łatwiejsze to może być ten powrotny, pod maską oczywiście. Na króciec załóż wężyk drugi koniec do bańki zmostkuj przekażnik pompy paliwa włącz zapłon i wszystko.Możesz także zamiast zwierać przekażnik podać + na bezpiecznik pompy najlepiej przez kontrolkę do instalacji samochodowych .