Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialosc...pisze z nastepujacym problemem-a wiec...nie dziala mi podswietlenie zegarow.Wymontowalem licznik i za jego podswietlenie odpowiadaja trzy zarowki-jedna z nich byla przepalona.Czy jest to mozliwe ze jak jedna sie przepali to cale podswetlenia pada i czy jest mozliwosc zlego osadzenia tych zarowek po wymontowaniu??

Jak ktos jest z Poznania to prosze o namiar do dobrego sklepu z czesciami do BMW.

Z gory dzieki!!

pzdr

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
te żarówki są wkręcane tzn wkładasz i przekręcasz o 90 stopni i raczej nie ma możliwości złego wsadzenia, chyba ze nie przekręcisz. co do spalenia jednej żarówki to raczej nie powinno mieć aż takiego wpływu na podświetlanie. a co do sklepu to co potrzebujesz konkretnie ?
Opublikowano

Chcialem wlasnie kupic te zarowki,chyba ze mozna je kupic w innym sklepie??

Wsadzilem wlasnie tak te zarowki i nic nie swieci...nie wiem co jest grane,wszystko inne dziala kontrolki itp.??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
żarówki dostaniesz w większości motoryzacyjnych tylko weź jedną na wzór. A sprawdzałeś czy pozostałe nie są przepalone? wymontuj i podłącz do innego źródła prądu.
Opublikowano
Zaczne od poczatku...chcialem wymienic zarowke bo od jednego kierunkowskazu mi nie dzialala ...przy okazji wykrecilem te od oswietlenia licznika,nie wiem po co:), i od tego czasu lipa...czy jest mozliwosc ze sie przepalily,ze zrobilem jakas zworke??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
jeżeli robiłeś to na wyłączonym zapłonie i światłach to nie powinno sie nic stać. Jedynym sposobem i najbardziej wiarygodnym jest wyjęcie zegarów i żarówek i sprawdzenie ich. A świeci Ci podświetlanie deski rozdzielczej? może bezpiecznik dostał w łeb ?
Opublikowano

cale podswetlenie swieci tylko brak oswietlenia zegarow:/jutro kupie nowe zarowki i wymienie je i jak nie bedzie ok to napisze.

Dzieki za pomoc!!!

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
lepiej najpierw sprawdź czy są dobre. są to żarówki z oprawkami, kupowałem te od kontrolek i sztuka było po ok 2 pln wiec do najtańszych nie należą a te od podświetlania są większe od kontrolek.