Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem przyjechałem beti w czwartek do pracy bez żadnego problemu i wczoraj rano chciałem wrócić do domu ale ku mojemu ogromnemu zdziwieniu nie chciała zapalić . Rozrusznik kręci bez problemu pompa też pracuje, silnik zachowuje się tak jak by chiał zapalić ale nie może jak kręce rozrusznikiem to jak by łapał ale nie zapala. prosze o jakąs pomoc bo zostawiłem auto w pracy 40 km od domu. silnik to m52 2.8.

pozdrawiam

Opublikowano

Miałem identyczną sytuację (taka sama becia jak Twoja) - dojazd do roboty cacy, powrót... tak jakby nie było paliwa w baku. Uparcie nim kręciłem to po kilkunastu próbach po 15-20 sekund jakoś zaskoczył. Po drodze do domu co pewien czas gasł. I znowu seria kręcenia...

Okazało się, że fachowcy z MCars przy wymianie kilka miesięcy wcześniej spalonej pompy paliwa podłączyli ją nie oryginalną plastikową rurką tylko czymś co przypominało raczej wąż ogrodowy.

Po pewnym czasie wężyk po prostu pękł powodując, ze większość paliwa tłoczonego przez pompę od razu wracało do baku a na listwie wtryskowej dopiero po długim kręceniu miałem ciśnienie, ze dał radę zapalić. Warto więc dokładnie obejrzeć jak wygląda podłączenie pompy bo roboty niewiele a możesz zaoszczędzić na warsztacie.

Opublikowano

Witam

Miałem identyczny problem, który po jakim czasie unieruchomił mi auto na dłuższy czas, powodem był uszkodzony czujnik położenia wału, który stanowczo oszukiwał komputer i zapłon pojawiał sie nie w tym momencie co trzeba.

Opublikowano

Jezeli 'prawie lapie, ale nie zapala', to wyglada na brak paliwa.

Duzo paliwa masz w baku? Moze plywak sie zawiesil i pokazuje Ci, ze paliwo jest, a w rzeczywistosci go nie ma?

Jezeli paliwo jest, to zaczalbym od sprawdzenia pompy paliwowej.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i