Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam chyba 2 wtryski z innego modelu bo różnią się kolorami i silnik chodzi na benzynie nierówno do ok 3-4 tys. obrotów(szarpie). Problem w tym ,że nie wiem jak dokładnie kolorystycznie ma wyglądać właściwy a więc które z nich mogę zostawić a które muszę usunąć (sugerując się kolorami). Moje pytanie brzmi: jaki kolor ma prawidłowy wtryskiwacz do silnika M50 B25 Vanos?

czy pasuje też od 2 litrowego?(bo na allegro widziałem ogłoszenie: listwa wtrysków do 2.5 24V ale pasuje też do 2.0) i mam wątpliwości.

Można wymienić pojedyńczo czy od razu trzeba całą listwę,i czy taki wtrysk leżący u kogoś dłuższy czas i czekający na kupca może też się zapiec?

Mając na myśli kolor chodzi o końcówkę czy tę drugą, wyżej położoną kolorową częsć też?

Opublikowano

Najlepiej wymontuj wtryskiwacze są na nich numery:

%5B532%3A480%5Dhttp%3A//img266.imageshack.us/img266/481/wtryskipoz2zq5.jpg

Nr wtryskiwacza BMW 13 64 1 730 060 lub BOSCH 0 280 150 415

E36:

320i (M52) 323i (M52) 325i (M50)

E34:

525i (M50) 525ix (M50)

E39:

520i (M52) 523i (M52) 528i (M52)

1. W starych silnikach M20 i M30 można było zmierzyć rezystancje wtryskiwacza czy jest prawidłowa. Może w nowszych też się da tylko trzeba ją znać.

2. W nie których warsztatach maja urządzenia umożliwiające diagnozę wtryskiwaczy, obserwację ilości oraz kształtu rozpylanego paliwa, wsteczne przepłukiwanie ultradźwiękowe lub podgrzanym detergentem i tego typu cuda.

Najtańszy sposób 1szy + do baku wlać jakiegoś czyściciela proponuję Wynn's.