Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moze ktoś wie co jest grane?Mam bmw e 36 2.5 litra coupe!Mechanik wymieniał mi uszczelke pod głowicą i gdy odstawiałem mu auto to 4 zielone kratki świeciły sie na czarno,a gdy odbierałem auto to był napis INSPECTION I LOGO ZEGARA ale co to ma wspólnego z wymiana uszczelki!Mogło to powstać w wyniku zwarcia bo wspominal mi o zwarciu na panewkach świec!POZDRAWIAM KOLEGOW ZBMW I CZEKAM NA JAKIES INFORMACJE?
Opublikowano

Witam.

Niby mogło powstać przy zwarciu. Polecam udać się do warsztatu i skasować inspekcję - koszt max 20zł. Można też spróbować sposobu podanego na forum. :search:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Mogło to powstać w wyniku zwarcia bo wspominal mi o zwarciu na panewkach świec!

Twój mechanik to jakiś bajkopisaż :D Zwarcie na panewkach świec... A tak na poważnie to :search: "inspekcja" i po problemie.

Opublikowano
4 zielone kratki świeciły sie na czarno,a gdy odbierałem auto to był napis INSPECTION I LOGO ZEGARA

Kolego - to o czym piszesz to są dwie różne rzeczy.

Cegiełki oznaczają wymianę oleju

INSPECTION oraz zegarek oznacza przegląd sezonowy/zalezny od czasu oraz przebiegu - w specyfikacji/książce serwisowej masz napisane co oznacza INSPECTION I, INSPECTION II oraz OIL SERVICE.

Te dwie funkcje są od siebie niezależne i możesz mieć wszystkie cegiełki zielone a komputer woła np o zmianę płynu hamulcowego gdyż minął już pewien okres czasu od kasowania poprzedniej inspekcji.

Także nic sie nie stało - skasuj inspekcje i tyle.

Pozdr