Skocz do zawartości

523i 98r Mam podwojny Vanos czy pojedynczy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegow.

Od niedawna jestem szczesliwym (jak narazie nawet bardzo :D ) posiadaczem 523i. Autko jest z 98r i z informacji znalezionych na forum wynika ze w 98r byla juz wrsja z podwojnym Vanosem. Jednak nie jestem pewien jak to sprawdzic. Czy po prostu patrzac na silnik mozna to dostrzec ? Jak to sprawdzic ?

Pozdrwaiam.

Opublikowano (edytowane)
to jest 523i pod maska ? :| u mnie pod maska wyglada inaczej :| czy jest ktos w stanie pokazac zdjecie 523i pod maska z pojedynczym Vanosem i z podwojnym ? u mnie pod maska rozne pierdoly sa troche inaczej rozlokowane, niektore elemnty wygladaja inaczej (nie silnik bo ten wyglada tak samo chyba) Edytowane przez JohnyHDH
  • Członkowie klubu
Opublikowano
to jest 523i pod maska ? :| u mnie pod maska wyglada inaczej :|

No to masz hybrydę :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Członkowie klubu
Opublikowano
przecież to jest zdjęcie trójki, a nie piątki :p

I co z tego :?: Uważasz, że M52 czy M54 wygląda inaczej w trójce i inaczej w piątce :?: Są tam dwa zdjęcia które przedstawiają M52 i M54, żebyś mógł rozróżnic te dwa motory :duh:

BMW Partner

AUTOPOMOC

Opublikowano
ale ja nie pytam o M54 ! chodzi mi o M52, w 98r mialy (wedlug info znalezionych na forum) byc montowane rownierz M52 na podwojnym Vanosie. Pytalem o 523i podwojny Vanos czy pojedynczy, jak to wyglada i czym sie rozni a nie jak wyglada M54 525i :nienie:
  • Członkowie klubu
Opublikowano

BMW Partner

AUTOPOMOC

Opublikowano
ale ja nie pytam o M54 ! chodzi mi o M52, w 98r mialy (wedlug info znalezionych na forum) byc montowane rownierz M52 na podwojnym Vanosie. Pytalem o 523i podwojny Vanos czy pojedynczy, jak to wyglada i czym sie rozni a nie jak wyglada M54 525i :nienie:

zobacz sobie na vanosa i oceń

masz podane dwie fotki silników M54 i M52

zobacz vanosy w obu i porównaj