Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio miałem dłuższą chwilke i postanowiłem zająć sie moim dziwnie działającym wskaznikiem poziomu paliwa.

Wyjąłem wykładzine z bagażnika, odkreciłem blaszke, aby dostać sie do tej calej "aparatury" w baku, zdjąłem wszystkie węże i wyjąłem taka kremową, plastikową tube (dokładnie taka, jak element nr 1 na rysunku)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB51&mospid=47370&prod=19940100&btnr=16_0189&hg=16&fg=05

Okazało sie, ze ta tuba jest niewiadomo dlaczego połamana, na dnie baku leżało duzo kawalków plastiku. Nareszcie znalazłem przyczyne moich problemow ze wskaznikiem :roll: Czy to jest własnie ten pływak? Czy ktoś z Was kiedys juz go wymieniał? Chce sie upewnic, czy to jest to. Zanim zaczne dzwonic i dowiadywać sie o ceny musze byc pewien, ze wiem, o czym rozmawiam :wink:

Az się boje dzwonic do ASO. Chyba wezme najpierw jakies relanium, bo impreza nie bedzie raczej tania.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

Kompletny pływak masz pod nr 1.

Poszukaj używki tylko sprawdz stan przetarcia drucików.

Nówka do E34 kosztuje w okolicach 140 EUR.

I oczywiście oczyść zbiornik.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Dzieki. No uzywka bedzie chyba jedynym wyjsciem. Jak ktoś akurat czyta tego posta posiada uzywany pływak na sprzedaz to niech da znać :D

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

Zapalam auto - wskaznik pokazuje iles tam litrow, przyjmijmy, ze 40 ltr. Po 30 sekundach opada do zera i zapala sie rezerwa. Tak dzieje sie zawsze. Gdy wyjalem plywak, odkrylem, ze jest caly polamany - nie moge za nic w swiecie ustalic jakim cudem sie polamal. Taka metalowa rurka, ktora idzie przez srodek tej calej tuby byla zagieta na srodku pod kątem o prawie 90 stopni. Paranoja Pozbieralem kawalki z baku, wyprostowalem ten pręt, wskazania troche sie zmienily, poza tym zobaczylem ile mam rzeczywiscie benzyny w baku :lol:

Ale nadal wskazowka opada po kilkudziesieciu sekundach. Pewnie dlatego, ze komp nie moze dostac od plywaka jednoznacznych wskazan i po pewnym czasie sygnał interpretowany jest jako błąd. Trzeba wymienic pływak i powinno być dobrze. Jak go wymienie to dam znać czy jest dobrze.

Opublikowano
U mnie opada nagle jak pokazuje mniej niż 20 litrów Prawdopodobnie ktoś udeżyl bakiem poszukaj śladu na baku, zbiornik jest plastikowy więc jest bardzo elastyczny, lub odpowietrznik nei działa bądź nie działał, wtedy wciąga bak do środka i łamie pływak

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
mysle ze w wiekszosci beemek jest problem ze wskaźnikiem paliwa, ja mam podobnie jak kiokio, alby widziec stan paliwa musze zalac około 50 - 60 l i wtedy pokazuje, jak mam około 20 litrow to niepokazuje i prtzy samej rezerwie pokazuje ale zle bo czasami idzie do 60 litrow ale zaraz szbko opada, takze dla mnie wyznacznikiem tankowania jest rezerwa ktora w miare dobrze pokazuje

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
A gdzie szukac tego odpowietrznika? Pod siedzeniem, jak podniose kanape, to mam taki wezyk wystajacy. Czy to jest to?

Opublikowano

Zgodnie z naszym dobrym zyczajem informuje, ze moje problemy ze wskaznikiem paliwa zostały rozwiązane. Kupiłem okazyjnie (tak myśle) uzywany pływak za 50zl, dobrałem sie do baku i bez większych przeszkód zamontowałem w miejsce starego, który był połamany. Ciężko było przykręcić kabelki od pływaka do pompy, ktora byla na samym dnie baku, poza tym bez przeszkód. Jezeli bedziecie w przyszłości wymieniac pływak to nie zapomnijcie zaopatrzyc sie tez w 4 opaski na weże (o średnicy około 18mm). To tyle z mojej strony.

Jestem z siebie dumny :dance: Teraz wiem, ze mam w baku 20 litrów benzynki :D