Skocz do zawartości

Pomocy! Pilne! Dodaję gazu, obroty rosną, a auto nie jedzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

nie wiem co się stało.... dodaję gazu, a pow 3.000obr tylko obroty rosną a auto nie przyśpiesza... coś zaśmiedziało... i tyle... czy to sprzęgło się spaliło czy co??

Bardzo proszę o pomoc

Opublikowano

Nie tyle spaliło, co po prostu skończyło się już (niestety). Zapach pojawił się w wyniku tego tarcia, które jeszcze ma miejsce – ale zbyt małego, żeby mieć jakiekolwiek inne efekty poza obrotami silnika.

Pozdrawiam.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
duże koszta?

Nie miałem jeszcze okazji przechodzić przez taką sprawę u siebie, ale podejrzewam, że pamięta się o niej także jakiś czas po szczęśliwej naprawie. Nie wiem jak to jest z cenami zamienników, dlatego przybliżę obraz kosztów części na bazie oryginałów kupowanych w ASO (a jak się mogłem niedawno przekonać – nie zawsze jest to górna granica, bo np. Bawaria Motors potrafi być wyraźnie tańsza od Intercars w przypadku identycznego produktu)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DD51&mospid=47544&btnr=21_0140&hg=21&fg=05

Części, które przy tej okazji wymienia się to elementy 1, 2, 3 – jeżeli się nie mylę, to cały komplet chyba zawiera się tutaj w pierwszej pozycji na liście REALOEM. Cena polskiego ASO (Bawaria Motors) tej pozycji, to razem z vat’em: 912.81 zł

Natomiast sama tarcza to: 546.23 zł, a łożysko: 239.12 zł

Nie potrafię podać kosztów samej wymiany.

Pozdrawiam.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png