Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, mam pytanie dotyczące popychaczy. mianowicie miałem kiedyś e30 316i i tam miałem te same objawy co teraz w 320d po odpaleniu przez jakiś czas cykanie. czy myślicie że to w tm przypadku też są popychacze? jest to wkurzające, przy jakich przebiegach to się zdarza bo teoretycznie mój ma 15o tys :) i czy ktoś wie ile trzeba wyciagnąć na to z kieszeni?
Opublikowano
Jeśli olej jest zabrudzony to popychacze zaczną klepać nawet w nowym aucie.
Opublikowano
dzięki, teoretycznie mam do wymiany oleju jeszcze 4000km, ale czy jeśli teraz wymienię to może pomóc?
Opublikowano
Wymiana oleju może pomóc ale niekoniecznie, ogólnie popychacze powinno wymieniać sie na nowe co 100 tyś km. Dla hydrauliki powinno sie stosować tylko olej syntetyczny, klasa niższa (połsyntetyk) jest dopuszczalna ale tylko w okresie letnim.
Opublikowano
takie cykliczne cykanie moze tez powodowac praca wtryskiwacza.
Opublikowano
miałem to samo... na pólsyntetyku castrola... zmieniełme na syntetyk... i cisza była.. ten syntetyk zlałem po 5000km.. wiadomo że mzoe trche przepłukac..brudu... wiec szybciej spuściłem.i lata bmka na syntetyku i jest cisza...
http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
To prawda podstawa to dobry olej i to syntetyk,niby przewidzane przez producenta co dwadiescia iles tys km wymiana oleju,ja wymieniam stale co 12 tys zero cykania a juz napoewno nie lancuch