Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moze ktos mi podpowie bo juz zglupialem :mad2:

Sprawdziłem juz wszystkie czujniki jakie tylko możliwe dobijałem freon, mierzyłem napięcia sprawdzałem "na krótko" sprężarke klimy podłanczałem komputer który pokazał mi błąd w panelu sterowania climatronic ( nie da sie go wykasować) podłanczałem panel climatronic bez błędu z innego auta i w dalszym ciągu nie chce się załączyć sprężarka :cry2:

Co wy na to wszystko ?? spotkał sie ktoś z takim przypadkiem ??

nachodzi mnie myśl żeby rozkręcic całe auto i iść kabelek po kabelku sprawdzając czy któryś z nich nie jest przerwany..

Opublikowano
sprawdzałeś bezpieczniki??? Dokładnie im się przyjrzyj. Wiesz że są dwa duże bezpieczniki poza centralą właściwie nad nią nad schowkiem??? Sprawdz je jeśli tego nie zrobiłeś.
Opublikowano

tak sprawdzalem

PS

schemat bezpiecznikow przetlumaczony przeze mnie :D

wentylator takze sie nie zalancza

"na krotko" sie zalancza podajac mase w jeden z 4 przewodow przy czujniku cisnienia freonu

Opublikowano
tak sprawdzalem

PS

schemat bezpiecznikow przetlumaczony przeze mnie :D

wentylator takze sie nie zalancza

"na krotko" sie zalancza podajac mase w jeden z 4 przewodow przy czujniku cisnienia freonu

cos mi tu nie gra...w mase podawales + /plus/ :?: wychodzi na uszkodzony czujnik cisnienia lub malo freonu...jaka temperatura byla zewnetrzna jak zalaczales klime. :?: ponizej 5 stopni nie zalaczy :shock:

Opublikowano

tam gdzie powinna byc masa na jednym z 4 kabli od czujnika cisnienia podalem ja i zalaczylo sie wszystko, czujnik jest sprawny bo wkrecany byl nowy i tez nie zadzialalo

tempetatura ok 15 st.

Opublikowano
tam gdzie powinna byc masa na jednym z 4 kabli od czujnika cisnienia podalem ja i zalaczylo sie wszystko, czujnik jest sprawny bo wkrecany byl nowy i tez nie zadzialalo

tempetatura ok 15 st.

teraz dales sam odpowiedz sobie...sprawdz mase :shock:

Opublikowano (edytowane)
no tak ale gdy podepne mase to sprezarka i wiatrak chodzi lecz na climatroniku nie jest zalaczona klima wciskajac przycisk w pozycje ON/OFF nie ma reakcji. Jak to wszystko sprawdzic ? kopac w calej elektronice ?? a jesli ona w ten sposob dziala ale nie tak jak powinna to co ?? Edytowane przez decard86
Opublikowano
no tak ale jak to sprawdzic ?? kopac w calej elektronice ?? a jesli ona w ten sposob dziala ale nie tak jak powinna to co ??

masa jest stale...podlacz prowizorycznie i sprawdz czy wszystko chodzi :roll: