Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

problem jest taki że odplając samochód on chodzi na jednym garze a jak dodaje gazu to gaśnie, świece wymienione.

bardzo dziękuje

Edytowane przez duda08
Opublikowano
jest iskra na wszystkich świecach to sie zaczęło dziac jak zabrałem akumulator do domu na następny dzien już były problemy.
Opublikowano

wszystko zależy od tego w jaki sposób wyjmowałeś ten akumulator tzn

czy niałeś autko wyłączone {wyjęte kluczyki lub ustawione w pozycji 0}

jeżeli zostawiłeś inaczej mogło dojść do uszkodzenia sterownika wtrysku

Opublikowano (edytowane)
wszysko było wyłączone kluczyka w stacyjce nie było jeden mechanik mi powiedział że komputer szlak trafił bo go zresetowałem poprzez wyjęcie akumulatora......jeszcze jedno wyjmując akumulator przypadkowo dotknąłem kluczem masy i się ziskrzyło może to jest coś z tym związane bo już potem były problemy z odpaleniem. Edytowane przez duda08
Opublikowano
wiesz, przy wyjęciu aku nie powinno być problemów. Podejrzewam, że coś sie zepsuło kiedy zrobiłeś zwarcie... Ale co to naprawdę nie wiem... Ale chyba tez dziwne, bo jeśli nie miałeś zapłonu, to chyba nic nie powinno sie stać. Może jeszcze ktoś cie poratuje jakąś radą, a jak nie to do dobrego elektryka oddać trzeba.
Opublikowano
Sterownika nie da sie uszkodzić robiąc zwarcie na klemach!. Możliwe ze przewody które idą do klemy są za luźne lub zaśniedziałe. Ewentualnie dociśnij do sterownika kostke z przewodami, moze niechcący cos sie poluzowało. Mozesz tez sprobowac odloczyc akumlator na godzinke.