Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ma problemik otóż moja bunia chyba coś za duży apetyt ma, na trasie spaliła mi 16,5 l na 100 km, podczas gdy według kompa powinna spalić 12l gazu, instalacja sekwencyjna. Na benzynie to samo jest, przepływka sprawna, świece nowe, przewody kopółka i palec też, sonda wymieniona., nowa guma od przepływomierza. Koleś zakładajacy gaz powiedział mi że jak podłaczył kompa to czasy wtrysku były 4-6ms a powinno być 2ms, po wejściu do trybu serwisowego czasy wtrysku zeszły do normy. Wie ktoś co to moze być??
Opublikowano
halo nikt nic nie wie

Ździwiłbym się gdyby ktoś coś wiedział. To nie jest forum jasnowidzów. Nie wiemy jaka instalacja (reduktor, sterownik, listwy, średnica dysz). Co do czasu 4-6ms na jałowym, to moim zdaniem jest OK.

peace & love
Opublikowano
halo nikt nic nie wie

Ździwiłbym się gdyby ktoś coś wiedział. To nie jest forum jasnowidzów. Nie wiemy jaka instalacja (reduktor, sterownik, listwy, średnica dysz). Co do czasu 4-6ms na jałowym, to moim zdaniem jest OK.

U mnie też tak jest na jałowym :) Teraz zarówno na gazie jak i na benzynie.

Pozdrawiam

Opublikowano

chyba wygląda na to że jest lewe powietrze w kolektorze, bo bardzo ciężko odpala, jak by było za ubogo, później jak już odpali to trochętelepie silnikiem przez jakiś czas, a próźniej niby jest dobrze (pewnie sonda skorygowała skład mieszanki).

Tylko teraz pytanie gdzie szukać lewego powietrza skoro gumę przepływomierza wymieniłem na nową, stara była dobra ale była ucięta żeby wszedł mikser