Skocz do zawartości

zakopalem sie w sniegu i tylko 1 kolo krecilo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
holkiem to ja nie jestem! Ale teraz te kilkanascie cm sniegu przed blokiem stanowi niezly problem a kiedys z taka sama technika czyli spokojnie w miescie a jeszcze spokojniej na osiedlu nie zakopywalem sie!

Choc duzo zalezy od opon a ja pierwszy raz mam jakies do ktorych mam podejrzenia ze z dobrymi zimowkami to jedyne co maja wspolnego to napis WINTER i sniezynki! Na nastepny sezon kupie jakies ultra grip czy alpin A2 i sie okaze czy to brak szpery czy opony byly przyczyna moich klopotow

Ja nie mam opon zimowych i mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych gdzie w życiu nikt nigdy nie widział odśnieżarki i nie mam żadnych problemów z jazdą. A przez ostatnie dni śnieg ostro pruszy!

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano

Ja nie mam opon zimowych i mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych gdzie w życiu nikt nigdy nie widział odśnieżarki i nie mam żadnych problemów z jazdą. A przez ostatnie dni śnieg ostro pruszy!

:shock: Busaart.... chcesz poiwedzieć, że nie ma różnicy w jeździe na letnich czy też "wielosezonowych" i jeżdzie na zimówkach... Mogę Cię zrozumieć gdy powiesz, że jeszcze nie miałeś okazji jeździć na oponach zimowych.... Inaczej sorry, ale mnie nie przekonasz :hand:

Najgorsze zimówki są lepsze na śniegu od najlepszych opon letnich.

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano

Takie samo rozwiązanie jest nawet w maluchu :D nie sądziłem że będzie to dla kogoś tajemnicą :D

A propo to ostatnio też chciałem mieć możliwość przełączenia napędu na oba koła :lol: . ech ta zima dla iX :( :D

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
Takie samo rozwiązanie jest nawet w maluchu :D nie sądziłem że będzie to dla kogoś tajemnicą :D

A propo to ostatnio też chciałem mieć możliwość przełączenia napędu na oba koła :lol: . ech ta zima dla iX :( :D

:D uprzedziles mnie . W plonezie tez tak jest :D wiec to nic odkrywczego

Opublikowano (edytowane)
Busaart.... chcesz poiwedzieć, że nie ma różnicy w jeździe na letnich czy też "wielosezonowych" i jeżdzie na zimówkach... Mogę Cię zrozumieć gdy powiesz, że jeszcze nie miałeś okazji jeździć na oponach zimowych.... Inaczej sorry, ale mnie nie przekonasz

Myślę, żeBusaart chciał powiedzieć, że jeździć trzeba umieć zarówno po śniegu jak i po asfalcie. Opony zimowe to bardzo dobry wynalazek i mi ułatwiają życie, ale obserwując niektórych "niedzielnych" mistrzów stwierdzam że nie ruszyliby autem na śniegu nawet mając okolcowane opony. Jazda na letnich oponach po śniegu jest niewskazana, ale pobudza wyobraźnię jak "czytanie dziecku" Polecam w ramach treningu.

Edytowane przez jakub
Opublikowano
sorki ale pytanko...jak to jest z czteronapedem...myslalem, ze jak jest staly naped to tylko 50-50..bo jak bedzie inaczej np 30 na przod 70 na tyl...to przod bedzie pchany przez tyl :roll: ...no chyba ze sa jakies dyfry centralne :mrgreen: