Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jestem nowy na forum :)

Od niedawna mam 525 tds i przez swoje niedbalstwo juz mam z nią problem.

Postawilem samochod na noc pod lekka górka, pech chcial ze tej nocy wracalem z trasy gdzie pod drodze nie bylo zadnej stacji otwartej 24h wiec nie moglem zatankowac.

W baku zostalo bardzo malo paliwa, tak malo ze splynelo i kiedy rano poszedlem odpalic auto, ropa do pompy juz nie dochodzila.

Polecialem na stacje kupilem rope i po kilkuminutowych probach krecenia w koncu udalo mi sie ja odpalic.

Kiedy sie przejechalem okazalo sie ze przez ten wypadek auto stracilo na mocy. Co może byc tego przyczyna?

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
kiepska jakosc paliwa ktore zalales. skoro w twojej okolicy nie ma stacji 24h to chyba mieszkasz w kiepskiej czesci kraju. dodatkowo w takich dziurach sprzedawcy lubia chrzcic paliwo. podjedz na jakas markowa stacje i zatankuj dobre paliwo. chyba ze przez prace na sucho padla ci pompa i teraz cisnienie w ukladzie jest za male (tds jak juz odpali to nie piotrzebuje pompy aby pracowAC, ale moze z tym zwiazana jest utrata mocy).
Opublikowano

Paliwo jest z orlenu także na pewno jest ok bo zawsze je leje.

Przyznam że naprawde bardzo dlugo musoalem go krecic zanim odpalil... jeżeli to pompa to jak sprawdzić czy ciśnienie w układzie rzeczywiscie spadlo?

a możliwe jest żeby układ się zapchał od jakichś syfów z dna baku?

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
Może jak zapalałeś to pompa zaciągneła jakiegoś paprocha.Sprawdz filtr paliwa i najlepiej wymień na nowy(jak jesteś nowym posiadaczem to najlepiej wymień wszystkie filtry) Zalej wiecej niż pół baku ropy i zobacz co sie bedzie działo.Ja kiedys tez zapomniałem zatankować a zostawiłem samochód na gorce rano zapaliłem i przejechałem 500m silnik zgasł Po zatankowaniu zakreciłem 3-4razy i było ok.