Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chcialbym podzielic sie moimi przygodami z wydechem do 318is. Po zakupie auta (wydech bez kata ze sportowym wydechem, okropnym dzwonieniem oraz bardzo głosnym wydechem), stwierdzilem ze wymontuje "sportowy wydech" ULTERA i wstawie odpowiednik orginalu firmy ASMET. Po tym zabiegu bylo lepiej dziwiek na niskich obrotach byl delikatnie basowy poprostu byl ladny, lecz dzwonienie nie ustapilo. Nastepnym krokiem bylo wyciagniecie i wspawanie tłumika srodkowego(org.BMW) dzwonilo mniej ale kolo 3-4 tys obrotow znow zaczynalo dzwonic. Stwierdzielm ze zamontuje katalizator, mechanik odradzil mi kata firmy bosal(380zl. z mont.), a w zamian zaproponowal kata orginalnego z Vectry 2,0(500zl z mont). Kat pasowal jak ulal wielkosciowo jest taki sam jak BMW. Dla mnie efekt koncowy jest super powyzej 4 tys obrotow słychac soczysty dziwek a nie brzeczenie wiem ze to nie jest V6 ale brzmi milo i nie ma uciazliwego brzeczenia, sasiadow nie budze w moich odczuciach jest super. Radze nie demontowac katow dla zwiekszenia mocy ja osobiscie nie odczulem zeby mi ubylo jakis KM:) pozdrawiam:)
Opublikowano
Moje gartulacje. Popieram. Nie odczułeś spadku mocy bo nie było przyrostu. Bez innych modyfikacji odetkanie wydechu może jedynie zaowocować niznacznym spadkiem. :cool2:
Opublikowano
W końcu ktoś napisał prawdę że sportowe wydechy zwłaszcza te z "szopy " zwanej allegro to dają dużo dźwięku i nic więcej a propos chyba chodziło ci o R6??
Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)