Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy można bez żadnych obaw założyć czerwone sprężyny na seryjne amortyzatory bo według mnie nie można ponieważ amortyzator długościa jest dostosowany do sprężyny a jak da się sportowe to automatycznie będzie na niego większy nacisk szedł i szybciej siądzie.........ale mimo to w opisach sprężyn czytam że nie ma potrzeby zmiany amortyzatorów wiec jak to jest w końcu ?
Opublikowano
Poszukaj , było dużo o tym, sam też czytałem troche i z tego co się dowiedziałem to do seryjnych amorów mozna założyć sprężyny obniżające nie więcej niż 20-30mm. Ja miałem dużo bardziej obniżoną i seryjne amory i poprostu nie wytrzymały tego i wysiadły, teraz będe zakładał seryjne sprężyny i amorki Bilstein B6 Sport.

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
Ja miałem sportowe spręzyny przez 3 dni, a potem powrót do oryginału. Moje obniżały -50mm a samochód wyglądał super... jak LOWRIDER ale nie dalo sie jeździć.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Poszukaj , było dużo o tym, sam też czytałem troche i z tego co się dowiedziałem to do seryjnych amorów mozna założyć sprężyny obniżające nie więcej niż 20-30mm. Ja miałem dużo bardziej obniżoną i seryjne amory i poprostu nie wytrzymały tego i wysiadły, teraz będe zakładał seryjne sprężyny i amorki Bilstein B6 Sport.Proponuję żebyś dobrze się dowiedział do czego są B6-tki. Bo wg moich informacji (może się mylę) to Bilsteiny B6 są to utwardzone amorki do standardowych spreżyn. Bilsteiny B8 natomiast są do sprężyn krótszych... Dowiedz się bo głupio by było gdybyś kupił za 2 kPLN komplet amorków i za parę miesięcy byłyby do wywalenia...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Proponuję żebyś dobrze się dowiedział do czego są B6-tki. Bo wg moich informacji (może się mylę) to Bilsteiny B6 są to utwardzone amorki do standardowych spreżyn.

No właśnie! Przecież napisałem żę: teraz będe zakładał seryjne sprężyny i amorki Bilstein B6 Sport 8)

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano

do seryjnych amorów mozna założyć sprężyny obniżające nie więcej niż 20-30mm. Ja miałem dużo bardziej obniżoną i seryjne amory i poprostu nie wytrzymały tego i wysiadły, teraz będe zakładał seryjne sprężyny i amorki Bilstein B6 Sport.

Wystarczy usztywnić standardowe amortyzatory i wszystko będzie ok. Ja mam maksymalnie obniżone zawieszenie i standardowe usztywnione amortyzatory i jest wszystko ok. Dodam, że to drugi samochód w którym mam taki zestaw. Jest sportowo i na szczęście nie boli po kieszeni.

http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png