Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałem zapytać czy u Was też pedał przyśpieszenia "chodzi" tak ciężko? U mnie siła jakiej muszę użyć do wciśnięcia gazu jest porównywalna z siłą z jaką wciskam pedał sprzęgła. Sprawdzałem na przepustnicy i tam są dwie sprężyny, które są bardzo mocne. Czy tak powinno być?
Freude am fahren...
Opublikowano
Wcześniej miałem inne auta i pedał chodził lekko,to moje drugie bmw i znaczny opór jest,nie wiem czy to usterka czy tak ma być,ale mi się podoba!!!
Opublikowano
podobno tak powinno byc. Mowiac lekko on moze chodzi ale porownywalem z innymi autkami i tam chodzil naprawde lekko. Sprawdzalem 3 BMW i w kazdej bylo ciezko. Tak samo jest ze wspomaganiem :8)
B M W
Opublikowano
Szczegolnie sprzeglo w BMW chodzi ciezko. Na poczatku myslalem ze tylko u mnie ale jak sie przjechalem inna to tez byl duzy opor. Natomiast jak jechalem golfem ojca to wydawalo mi sie ze nie ma sprzegla gdy je wciskalem (pedal wchodzi jak maslo)
Opublikowano
u mojego taty w alfie 166 sprzegła przez 30 sekund nie umie utrzymac bo noga boli, co do pedału gazu to u mnie na zimnym silniku jakby ciezej chodzi a na ciepłym lzej, tak mi sie przynajmniej wydaje:D
Opublikowano

zresztą to sprawa dyskusyjna , dla każdego słowo lekko lub ciężko będzie znaczyło co innego

:twisted: