Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie , mam taki problem otóż:

Jak kupilem autko 2 lata temu, to chlodnica sie w miare dobrze trzymała choc z jednej strony (kierowcy) wysuwala sie delikatnie z gumki trzymającej. Teraz niedawno po zimie robilem przeglad w silniku i jak chcialem dolac plynu i dosc mocno sie przylozylem do korka to chlodnica mi sie wysunela z tych gumowych łapek po obu stronach. Probowalem ja wsunac spowrotem ale nic to nie daje, wyslizguje sie z tych łapek. Jak spadnie to jak by wisiala na samych węzach. Gdzie szukac przyczyny i jak to jest zamocowane , mozliwe ze cos sie odkrecilo i jakis uchwyt odpadł ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od spodu są gumy na których stoi chłodnica. Można podłożyć tam dodatkowe gumki i całość się uniesie. Przez co będzie głębiej siedziała w tych górnych zaczepach.

Chyba , że coś się połamało

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz

-obudowa chłodnicy

-górne mocowania

Reszta da się na tyle unieść , że te gumy dasz radę zdjąć.

To , że chłodnica na nich stoi to nie znaczy , że są na samym dole. Są po bokach chłodnicy tak poniżej środka jej wysokości.

Czy można dokupić? Pojęcia nie mam.

Wiem , że można "warsztatowo" coś pod nie podłożyć.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie , dzis rozebralem pol przodu bo wymienialem went. klimy i chcialem poprawic te chlodnice. Gumka patrzac od przody auta po lewej stronie jest i po prawej tak na wysokosci srodka OK , ale co trzyma chlodnice z obudowa ?? ona kompletnie nie ma nic co by moglo ja trzymac i ciagle lata i wyslizguje sie , nawet tak opadla podczas jazdy ze lekko przecharowala obudowe . czy od spodu musi miec jakies mocowanie ?
Opublikowano

obudowa wentylatora ???

ma z dołu taki języczek zresztą po bokach też i to powinno być wsunięte w takie mocowania umieszczone w chłodnicy