Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pod koniec listopada 2007 roku kupiłem sprowadzone z Belgii BMW e46. Akcyzę zapłaciłem chociaz spóźniłem się chyba dzień, przegląd wszysko zrobione, papiery przetłumaczone jedak nie złożyłem do tej pory druku do Urzedu Skarbowego o zwolnienie z VAT no i nie zarejestrowałem auta do tej pory. Nie miałem potrzeby nim jeździć i auto stało, brak równiez było czasu. W przyszłym tygodniu chcę załatwić pozostałe formalności i zarejestrować auto.

Kumpel jednak straszy mnie ze za to ze nie złożyłem wniosku o zwolnienie z VAT-u dostanę teraz karę w Urzędzie.

Czy ktoś w tym się orientuje. Proszę o odpowiedź czy będą jakieś konsekwencje z tego tytuły ze auto sprowadzone w 2007 a teraz dopiero rejestrowane.

Pozdrawiam

BMW to pełnia życia.
Opublikowano
O ile nic nie zmieniło się od zeszłego roku to ponieważ nie ma podatku to nie ma też terminu. Składasz wniosek o zaświadczenie o braku podatku, a nie o zapłatę podatku. Przejdź się do panienki z okienka i kulturalnie zapytaj się ile masz czasu na złożenie tego wniosku, bo chcesz sprowadzić sobie samochód i wtedy będziesz miał pewność. Ale o ile nic się nie zmieniło to nie ma terminu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Byłem i załatwiłem w skarbówce, nie ma konsekwencji ani okreslonego terminu składania wniosku VAT 24, no lecz przed pójściem do wydziału komunikacji gdzie owo zaświadczenie jest wymagane.
BMW to pełnia życia.