Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmieniłem oryginalny zestaw z przodu(E39 2001 sedan), na komplet HERTZA DSK 130 z głośnikami wysokotonowymi i zwrotnicami, a dzwięk pozostał na takim samym poziomie jak przed zmianą. Radio to bmw bussines (kaseciak philipsa). Co polecacię zrobić z tym fantem dalej, żeby nie zmarnować tych paru stówek wydanych już na głośniki. Chodzi mi o to żeby, nie zmieniać wyglądu deski zakładając ramki i nieorginalne radio.Myślałem nad http://www.allegro.pl/item313737109_blaupunkt_tha_275_400w_maly_wzmac_sklep_rzeszz.html
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ja dałem sobie spokój ze zmianą audio w mojej e39, dlaczego? Żadne pośrednie rozwiązania nie zdają egzaminu :evil: Jedyna możliwa opcja to zmiana całego systemu (można ewentualnie zostawić NAVI 16:9, lecz trzeba się liczyć z gorszym efektem bo to radyjko też jest liche :evil: ) Kiedyś orientowałem się w firmie car-audio co do cen żeby te pierdki jakoś grały, do tego chciałem zabudować DVD i ekran LCD podsufitkowy, ale zrezygnowałem bo cena oscylowała w granicach 8-9 tys. zł :jawdrop: Stwierdziłem, że prędzej zmienię auto, a taką kasę trzymam na czarną godzinę, bo w końcu tfu, tfu, tfu licho nie śpi i może coś się poważnego wysypać.
Opublikowano
Moze jednak sproboj zmienic radioodtwarzacz? Przyczyna niskiej jakosci dzwieku jest wlasnie pradopodobnie ono. Sproboj chociaz pozyczyc gdzies jakies radyjko, i sprawdz czy jest poprawa.
Opublikowano

Kolego kup wzmaka jak nie chcesz wkładać dużo kasy to polecam używane wzmaki np alpine z serii V12 lub sony z serii xm ale nie xplod.

Są to naprawdę 4 i 2 kanałówki z bardzo dobrym brzmieniem które podkreślą walory tych głośniczków, choć nie najlepszych ale nie ma co się przejmować. Wzmaki taki chodzą po 200-300zł na allegro, polecam również poczytać właśnie o nich na necie.

Pozdro