Skocz do zawartości

Kluczyki problem mały a duży :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z kluczykami w swojej e46 330d :(

A wiec w jednym zepsuł sie przycisk od zamykania i nie da sie zamknac samochodu i kicha a tak pozatym działa itd.

W drugim wszystkie przyciski sa ok i działaja ale nie chce na nim odpalic :/

Zauważyłem ze np jak włożę kluczyk matke przekrece wyjme i zaraz włoże ten kluczyk co na nim nie chce odpalac to odpali i mozna wyłaczac silnik i znów zapali ale po zamknieciu drzwi nie działa juz i tak samo jak sie go wyciagnie na dłużej to wtedy znów nie bedzie palił prosze pomuszcie bo juz mnie to dobija :/

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Zakoduj drugi klucz wedlug instrukcji obslugi. I bedziesz mogl sobie go uzywac.
Opublikowano
  • Autor
a mógł bym prosić o procedure ? bo nie mam zielonego pojecia o tym a ogólnie w temacie bmw jestem zielony bardzo bym był wdzieczny :P
Opublikowano
a mógł bym prosić o procedure ? bo nie mam zielonego pojecia o tym a ogólnie w temacie bmw jestem zielony bardzo bym był wdzieczny :P

zobacz temat...http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=24004&highlight=kodowanie+kluczyka

w E-46 jest tak samo ....liczy sie przycisk zamykanie-otwieranie ale to chyba wiesz ktore to przyciski :roll:

tu jeszcze...http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=35245

Opublikowano
  • Autor

witam

właśnie robiłem tak według tej procedury cała operacja przebiega prawidłowo ale samochód po tej procedurze nie odpala na tym kluczyku :( jakies inne pomysły ?