Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam taki problem,w ciasnych łukach kiedy zaczyna pracować mech.różnicowy słychać taki specyficzny chrebot w moście(most ze szperą przełożenie 3.45) czy już zbliża się koniec żywota dyfra :?: Czy wymiana oleju(specjalnego do szpery) pomoże :?: Zaznaczam,że pozim oleju jest w normie.Mam w garażu most z e32 3.0 jest w idealnym stanie,zastanawiam się czy go nie założyć,tylko,że przełożenie ma 3.64.O ile mogą się zwiększyć obroty,dla przykładu na tym orginalnym moście przy 100km/h(5 bieg) mam 2100obr/min
Nur bmw e32
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesteś pewien, że chodzi o dyfer, a nie kończące się łożysko któregoś koła? Jak przełożysz most, to się upewnisz, a różnica w obrotach będzie niewielka, myślę, że około 115rpm w górę.
Kai
Opublikowano
dzięki za odpowiedzi :) jestem pewien,że to dyfer,łożyska w kołach są ok.wydech też,regenerować dyfra chyba nie ma sensu :?Zmienie i zobacze w końcu w 535 e34 montowali seryjnie 3.64,osiągi trochę się polepszą kosztem prędk.max,ale kto po naszych drogach jeżdzi vmax :wink:
Nur bmw e32
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam,mam taki problem,w ciasnych łukach kiedy zaczyna pracować mech.różnicowy słychać taki specyficzny chrebot w moście(most ze szperą przełożenie 3.45) czy już zbliża się koniec żywota dyfra :?: Czy wymiana oleju(specjalnego do szpery) pomoże :?: Zaznaczam,że pozim oleju jest w normie.Mam w garażu most z e32 3.0 jest w idealnym stanie,zastanawiam się czy go nie założyć,tylko,że przełożenie ma 3.64.O ile mogą się zwiększyć obroty,dla przykładu na tym orginalnym moście przy 100km/h(5 bieg) mam 2100obr/min

Witam,

Jako nowicjusz - wybaczcie :? (nie wiem czy dobrze się podpiąłem z tematem)

Pytanie moje też się z tym wiąże - U mnie tylko przy skręcie w lewo słychać chrobotanie z prawej strony z tyłu. Nie ma tego dźwięku - skręcając w prawo ?.

Most, półoś .... co to może być ?

Do tej pory powoziłem innym autem i nie znam się specjalnie na Beemce... :cry2: