Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z uwagi na to ze zbliza sie wielkimi krokami wiosna pora odpicowac ,wypolerowc swoje cacka :) ma ktos jakieś sprawdzone środki czystości i pasty samochodowe tak aby efekt był widoczny i długotrwały ? ja osobiscie uzywałem pasty Castrol do polerowania lakieru i Plak do tapicerki :) troche z tym castrolem było roboty bo trzeba było polerować :( ale efekt był:) .Czego Wy uzywacie ? macie jakies sprawdzone pasty pohwalcie sie :)

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano

tak podpinając się pod temat odpicowywania aut na wiosnę , nie wiecie jak się maluje felgi ???

Tzn. jak zrobić to tak we własnym zakresie aby to wyglądało

Opublikowano

jak co roku w sezonie letnim uzywam:

PORZELACK NIEBIESKI.

Cena za butelke u kolegi 20pln. Starcza srednio na sezon (jakies 8-10 pastowan). Podstawa do dobrego polerowania reczngo to pielucha flanelowa i pare browarków . DObra terapia odchudzająca ;)

Lakier pokrywa sie jak by teflonem , jest bardzo sliski, wydobywa glebie koloru i znikaja wszystkie drobrne mazy na lakierze typu mycie , jakies slady po kotach itp. Innego srodka nie znam , ten mi sie wydaje najlepszy .

Opublikowano

Witam jestem tu nowy bo dopiero zakupiłem sobie bemke :oops: ale mogę coś na temat polerowania lub włoskowania dożucić: a mianowicie od lat używam tylko produktów firmy SONAX a szczególnie polecam włosk z serii EXTRIM. Może wydaje się być drogi bo powyżej 50 PLN ale wystarcza na dwa lata na jeden samochód wielkości seri 5 lub A6 wersji kombi i przy stosowaniu co 3 miesiąe, dobry sklepik mogę polecić w Katowicach mają ceny rosądne i są żetelni:

http://www.sonax.katowice.pl/katalog.php?23992

Używałem też produktów orginalnych firmy BMW do pielęgnacji aut sa dobre ale co do efektu są porównywalne ale dłużej wytrzymuje jednak Sonax, :P poprostu sprubójcie :cool2:

Opublikowano

czekam aż zrobi się cieplej i odpalam niedawno kupione dwie oryginalne saszetki DiamondBrite - zobaczymy ile to warte , chociaż spróbowałem póki co na jednym błotniku i efekt jest naprawdę ciekawy...

Jak zrobię na całym to może to opiszę .... :-)

Opublikowano

:mrgreen: Pozwole sobie zdublować swoją dość szeroką wypowiedź w tym temacie. :mrgreen:

Poza tym używając :search: można naprawde znaleźć mnustwo informacji w tym również mojego autorstwa :D

pasty 3M nie naleza do najtanszych, ale daja naprawde niesamowite efekty i sa baaaardzo wydajne "nie tak jak farecla g3"

ale jak to zwykle bywa za jakosc sie placi i tak to wyglada ze kazda tuba pasty 3m to koszt ok 100pln.

ja zajmuje sie polerowaniem samochodow profesjonalnie "tzn. zarabiam w ten sposob na przyslowiowy chlebek" pracujac w renomowanym serwisie jak rowniez dorabiajac po godzinkach :mrgreen:

a uzywam nastepujacych preparatow oczywiscie tylko firmy 3M.

Perfect-it III Pasta polerska gruboziarnista

Bardzo skuteczna, gruboziarnista pasta polerska dająca natychmiastowe efekty. Pozwala na uzyskanie wysokiego połysku i osiągnięcia idealnego wykończenia na każdym rodzaju powłoki lakierniczej.

Charakteryzuje się szybkim i szkutecznym działaniem. Równomiernie wykańcza na wysoki połysk.

Perfect-it III Pasta polerskia drobnoziarnista

Wysoce skuteczna w działaniu pasta, idealne do stosowania na powierzchniach o niewielkim stopniu utleniania i usuwania zarysowań powstałych po cieniowaniu. Do stosowania maszynowego z gąbką polerską (09550).

Charakteryzuje się:

- szybkim usuwaniem niewielkich zarysowań.

- do stosowania na lakierach HS, MS lub OEM

- pozostawia wysoki połysk

Perfect-it III Politura na wysoki połysk

Skuteczna szczególnie na ciemnych kolorach, odświeża lakierowane powierzchnie. Pozwala na natychmiastowe osiągnięcie lustrzanego połysku, przy jednoczesnym usuwaniu zmatowień i obrotowych śladów polerskich.

Nadanie wysokiego połysku

Idealne rezultaty zwłaszcza na ciemnych kolorach

Usuwanie "obrotowych śladów polerskich"

Perfect-it III Środek zabezpieczający wysoki połysk (wosk)

Nadając wysoki połysk, zapewnia doskonałe, długotrwałe zabezpieczenie. Wosk można nałożyć maszynowo co zapewnia jeszcze lepszy efekt.

uzywam jeszcze super preparatu Fines-it ale niestety nie mam jego opisu.