Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam i pozdrawiam proszę o pomoc moja skrzynia automat chodzi tylko w trybie awaryjnym na 3-biegu po 3-ch tygodniach w warsztacie stwierdzono ze nie wiadomo co się dzieje ale może była wymieniona kiedyś skrzynia i ta ma 8 pinów a powinno być 6 lub 7 auto z 87r. skrzynia hp4/22 ręce opadają może jakś namiar który by mnie ukierunkował na dalsze działania z góry dziękuje
Opublikowano
Szukasz porady czy warsztatu? Jeśli porady, opisz problem bardziej szczegółowo. Jeśli warsztatu: www.axod.pl lub wal na priv. Policz ile masz pinów w gnieździe w skrzyni (we wtyczce zawsze jest osiem) i szukaj odpowiedniego kompa na podmiankę. To najprostsza metoda na dzień dobry.
Opublikowano
dziękuje za odpowiedzi a szukam i rady jak to ugryżć i ewentualnie sprawdzonego warsztatu najlepiej w okolicy katowic oprócz wojkowic -znam nie polecam - a co do szczegółów nie zmienia biegów chodzi w trybie awaryjnym wg. oceny warsztatu zmieniłem sterownik przełącznik zmiany biegów olej sprawdzono pod kątem elektr. i dalej nic al czy jest prawdopodobna sytucja że została zmieniona skrzynia i ni zgadzają się piny w warszyace nie wiedzą jak to sprawdzić może z forum jakaś kierunkowa podpowiedz da mi nadzieje na pomyślny finał
Opublikowano
Były faktycznie różnice w ilości pinów, niestety, schematy, które mam w tej chwili, uwzględniają tylko opcję 7-mio pinową, zatem nie jestem w stanie odpowiedzieć, czy ten jeden pin, robi aż tak wielką różnicę. Spotkałem się z opinią, że taka zamiana nie działa. Sprawdzę dokumentację w warsztacie i postaram się odnaleźć tę subtelną różnicę. Może wtedy pojawi się odpowiedź, czemu wali w awarię. Twoja skrzynia jest 8 -śmio pinowa, tak? Jaki masz numer sterownika? Tego, który był oryginalnie w samochodzie i ew tego, który zakładałeś w zamian. (jeśli są inne)
Opublikowano
dziękuje kolego z Krakowa za zainteresowanie i pomoc postaram się jeszcze dziś sprawdzić nr. sterowników jak również dokładne ilosci pinów czy w razie potrzeby będziesz mógł mi przesłać odpowiedni schemat i jeśli możesz to prosszęo kontakt tel. dzięki
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
nareszcie asb działa - po miesiącu radość z jazdy - przestroga dla wszystkich przy awarii 1.- znajdż profesjonalny sprawdzony warsztat nawet jak trzeba będzie dojechać 100 km - nie pozwól grzebać w twoim aucie domorosłym stodołowym pseudo mech. msci to się straszliwie pamiętaj bunia się nie psuje chyba że... patrz powyżej w mojej poprzedni wł. grzebał przy EML i nie tylko no i pozbawił połączenia od sterownika do skrzyni prawdziwy fachowiec szukał błedu 3 dni 2-óch poprzednich nie potrafiło nawet odpowiednio zdiagnozować i dlatego polecam dla wszystkich - czeladż piaski p. dróżdż tel. 32 2656113 1 km od 1-ynki na wysokości sosnowca- będzina 12 km od katowic w kier. wa-wy pomyślności i radości zposiadania buni oczywiście 735 dla wszystkich