Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zakupione borbety 16", ET-30 -czy można założyc dystanse 25 mm-na tył ,a ile na przód, opony mam na tył 205/55 takie kupilem z felgami musze wykorzystać jeden sezon---na przód chce 205/50 v 55-niech ktoś mi poradzi,nigdy z dystansami nie miałem do czynienia-pzdr... :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano (edytowane)
Wiem ,że dłuzsze ,moze ktos wie albo ma schemat dorobienia takich dystansów,dla tokarza-nie widze na allegro zadnych propozycji a jak są to cena odstrasza-[499 pln]pzdr :arrow:[ myśle ze toczone nie będa dawały na osi,jak nie wyważona opona] Edytowane przez jerzy
Opublikowano
Wiem ,że dłuzsze ,moze ktos wie albo ma schemat dorobienia takich dystansów,dla tokarza-nie widze na allegro zadnych propozycji a jak są to cena odstrasza-[499 pln]pzdr :arrow:

to nie jest nic trudnego...zrub rysunek ze zdjecia z alegro np.http://moto.allegro.pl/item318116631_dystanse_5x120_sruby.html

Opublikowano
E no Zbigniewst--jak ja pójde do tokarza z czymś takim,wyśmieje mnie-co ty?!,mam dobrego gościa ale potrzebny konkretny rysunek,wówczas dorobi,znalazłem za 300 pln ,20 mm rozstaw 5x120 ,ze śrubami i teraz już zgłupiałem, poza tym czytałem na Oplu jak goście sie tłukli o dystanse,jedni za, drudzy przeciw ,a przecież wszystko zależy od Et,są fele o Et 15 i ET 30 jak u mnie ,tłumaczą ,ze jest inny nacisk na wahacze ,na łożyska itd. Bosze! sie narobiło może faktycznie 10 mm wystarczy u mnie i będą może o 50 pln tańsze-zgrozo ,co robic! niech mnie ktos pocieszy bo zwariuję :roll: -pzdr... :arrow:
Opublikowano
przodem sie nie przejmuj ...gorszy tyl..ja kiedys dalem robic do e-34 bo kupilem nie te alu....wymiar sam ustalilem ..jak masz dobrego goscia to pokaz mu taki rysunek i jedz do niego zdejmij kolo i niech sam sobie wezmie wymiary...najwazniejsze jest roztaw srub i zatoczenie od srodka /taki frez/od strony co przychodzi do tarczy...otwory co przychodza sruby moga byc wieksze...najwazniejszy jest otwor centrujacy...
Opublikowano
Zobacze czy da się jąć-...znalazłem komplet ale 10 mm,może to wystarczy?89 pln na oś x2,no i nie wiem ile za śruby ,za 300 z wysyłką pewnie sprzeda [nowe,od producenta]taki jestem skołowany ,ze mam dosc dystansów felg i wszystkiego siedze na róznych forach i co przeczytam coś to myśle-dość ,idę z psem na spacer,...pzdr :arrow: