Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka klubowicze :D

a wiec po poprzednim właścicielu "kacie" tego autka wymieniłem juz uszczelke pod glowica bo palant zalożył starą i wysmarował ja czerwonym silikonem wiec wymieniłem ze 4razy chłonice z niewiedzy ale jest spoko. teraz muszę zająć sie blacharką i zawieszeniem. błotniki tylne w całości czy reperaturki dziura w jednym nad kolu drugi podrdzewiały. drzwi opłaca sie regenerować od spodu czy warto kupić używki znalazłem kpl za 400zł i nawet czarne tak jak moja piekna. rant pod uszczelką bagażnika cały skorodowany dziwne bo nie pojawia sie woda w bagażniku ale to dobrze.

i jeszcze jedno pytanko jak sobie lecę 100-140 to mam dziwne "cykanie" dochodzi z silnika??? tak jakby zegarek tykał sobie w domu tylko 100razy głośniej io odpowiednio szybciej?

z góry dzieki za pomoc :modlitwa: :cry2:

Opublikowano

Witam.

Myślę, że reperaturki tylnych błotników wystarczą (jest to już spory kawałek blachy, który powinien ,,chore,, miejsca zastapić).

Jeżeli chodzi o drzwi, to napewno lepiej zastapić je nie skorodowanymi, ale zalecałbym dokładne oględziny, żeby nie kupić czegoś robionego.

Skorodowany rant pod uszczelką bagażnika może być efektem źle wykonanej naprawy blacharskiej.

Co do dźwięków zegarka z silnika :D , jeżeli to M40 to odzywają się popychacze, jeżeli silnik oprócz tego dźwięku pracuje poprawnie, to na razie bym sie tym nie przejmował, aczkolwiek trzeba pamietać, że przyjdzie pora na wymianę.

Użyj wyszukiwarki i poczytaj trochę o silniku M40 (jeżeli taki jest w twoim aucie, ale domyślam się, że tak), to dowiesz sie więcej o rozrządzie w tym typie silnika i zaleceniach co do stosowanych olejów. :search:

Pozdrawiam
Opublikowano
Tak jest to m40. a co do olei i płynów to wyszystko jest na czas zmieniane przynajmniej od kiedy nią jeżdżę a o silniczku to poszukam. no to widze ze się nadziałem troszkę na tą betkę