Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z bmw 520 disel z 2000 roku pewnego dnia ni stąd ni z owąd zaświeciły mi dwie kontrolki abs i asr i problem powtarzał sie po odpaleniu samochodu i przejechaniu ok 500 metrów pojechałem na kompa i pokazało mi czujnik prawy przód więc czujnik wymieniłem i dalej jest to samo z tym zę teraz po odpaleniu i ruszaniu mryga mi asr i kontrola trakcji uniemożliwia mi jazde autem i musze asr wyłączyć aby auto chciało ciągnąć i po przejechaniu ok 500 metrów znów wywala mi te kontrolki pomóżcie co robić
Opublikowano

Temat przerabiany ostatnimi czasy do znudzenia.Ja po wymianie czujnika na nowy komp nadal wyrzuca błąd tego samego czujnika zależałoby przyjrzeć się sterownikowi ABS.

P.S. Thenygoos zaraz po mnie "pojedzie" :wink:

Opublikowano

Kto??? Ja??? :norty: W żadnym razie!!!

Trzeba dobrze się przyjrzeć problemowi, choć sterownik wcale nie jest wykluczony... Tylko czekać na odzew Kolegi Białego2005 :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Moja propozycja - chyba najtansza forma diagnostyki:

1.Sprawdzic na kompie co jest grane, jezeli jest to blad czujnika ABS to wykasowac bledy i zamienic czujniki miejscami lewy/prawy.

2.Ponownie sprawdzic na kompie, jezeli to znowu ten sam czujnik to na 99% walniety sterownik, jezeli tm raze pokaze inny czujnik to ewidentnie czujnik- wtedy konieczny zakup nowego czujnika.

Tomek

Marzenia się spełniają...