Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ostatnio cos mi przymulilo auto bmw 320i vanos sprawdzalem swiece korek oleju byl czysty kiedy pojechalem do mechanika odkrecil korek i lipa a tam taki osad jak maslo czy cos powiedzial mi ze to niekoniecznie uszczelka pod glowica moze to byc spowodowane niedogrzaniem silnika do przacy mam 5 min drogi i tylko tam jezdze czy to przwda co mechanik powiedzial bo sam nie wiem pomozcie koledzy
Opublikowano
no cos takiego takie maslo pojawilo sie na korku ale jak sprawdzalem 2 dni temu to bylo ok a dbam o samochod i go nie katuje wiec w czym korde problem martwie sie tylko zeby mi sie nierozsypal
Opublikowano

eeee... Stary.... spokojnie....

też to mam... moze nie az tyle na tym korku ale czasem sie pojawia...

Wynik niedogrzania silnika + niska temp otoczenia powodują kondensację pary wodnej w silniku. Zamierzam z tym powalczyć czyszcząc odmę i moze zakładając nową uszczelkę na korek i wtedy zobaczymy....

Jak bedzie sie tak dzialo dalej no to wiadomo już.....

Płynu w chłodnicy Ci nie ubywa????

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
plynu powiadasz moze jakas 100ml na miesiac lub dluzej szczerze moeiac to nie mam tak bardzo spapranego tego korka tylko powieszchownie ale dziwne bo 2 dni temu nie bylo wiec sie strasznie zdziwilem a co do tej odmy jak sie ja przepycha bo nie wiem i co to daje moze pomuc jak myslisz
Opublikowano

heh... wiesz u mnie też płynu troszkę ubywa.... ale jest to wina małej nieszczelności na zbiorniczku i pod czujnikiem. Wytrzyj do sucha zbiorniczek i miejsce pod czujnikiem przejedz sie i obserwuje czy sie poci.

A odma to odpowietrzanie skrzyni korbowej. U mnie pod kolektorem wlotowym jest taki mały zbiorniczek- chyba w srodku jest filterek jeśli się nie mylę i tam moze sie nazbierała woda.

Opublikowano
no sprawdze jak zrobie to dam znac jak i co a tak apropos to powiedz mi ile moze kosztowac uszczelka pod glowice 320i vanos ewentualnie koszty zalozenia pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)

hmmm... nie mam zielonego pojecia..... ale z montazem to coś koło 700zł (chyba razem z uszczelniaczami zaworowymi które przy okazji warto wymienić) niedawno ktoś wymieniał i dzielił się wrazeniam tu na forum.

Zadzwoń do mechanika. W Krakowie serwis BMW (nieautoryzowany) to firma Edis: 012 422 76 23. Albo do ASO.

Edytowane przez Maverick13
Opublikowano
pomoglo jest ok przepalilem w piecu na trasie zrobilem ze 100km i zadnego masla nie ma juz wiec dziekuje koledzy za rade wiec to byl problem niedogrzania silnika uff myslalem ze juz uszczelka