Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam kilka pytań:

1)czy po przekręceniu stacyjki w on pompa już powinna działać,

2)czy przekażnik od pompy to ten w środku pod szybą czy inny?

Problem jest taki: po przekręceniu stacyjki na ON nie ma 12V na pompę, po daniu na ZAPŁON jest 12V ale nic się nie dzieje, walnięta pompa? czy coś innego?

pozdrawiam

Mike

Opublikowano

Witam.

czy po przekręceniu stacyjki w on pompa już powinna działać
wydaje mi sie ze po przekreceniu na zaplon powinienes uslyszec prace pomy tak przynajmniej tak jest u mnie.
czy przekażnik od pompy to ten w środku pod szybą czy inny
tego niestety nie wiem.

Poszukaj troche tego bylo o przekaznikach.

E32 730 LPG

KUPIĘ ŁADNE ZADBANE E38 735 LUB 740 rocznik '96;'97. PROSZĘ O KONTAKT NA PW.

Opublikowano
W E30 pompa zaczyna pracę dopiero z chwilą włączenia rozrusznika. Wyjmij ją (nie ma przy tym wiele roboty), podłącz się bezpośrednio do styków pompy (tylko zapewnij sobie połączenie, które nie będzie iskrzyć :!: ) i zobaczysz, czy jest sprawna, czy zdechła. No i uważaj, bo sprawna psika resztkami benzyny na duuuuże odległości.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
start pompy zalezy od elektroniki silnika - w Motronikach startuje razem z zaplonem - we wczesniejszych Ljet i Kjet wczesniej niz zaplon - pompuje uklad.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D