Skocz do zawartości

z przpływomierzem czy bez silnik chodzi i odpala tak samo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z ciekawości odłączyłem przewód elektryczny z gniazda przepływomierza i okazało się że silnik chodzi tak samo,

zmartwiło mnie to,

może ktoś ma jakies opinie,co się mogło stać?

dodam że silnik nie ma nadzwyczajnych osiągów już od dawna,ale uznałem to za normalne,a tu prosze coś nie tak,

znaczy nie jest ani jakiś powolny,ani supere szybki bo nawet nie wiem jaki powinien być sprawny TDS 2.5

dodam że:

pali się żółta kontrolka nad licznikem przebiegu przy odpalaniu,koło w trójkącie ostrzegawcze,

silnik ma wibracje i faluje na wolnych obrotach i nasila się to czym cieplejsza pogoda,

spalanie 9l/100 z obliczń,komputer pokazuje 7.0l/100km

z góry dziękuje za fachowe opinie

Opublikowano

spotkałem się z wypowiedziami na forum że niesprawny przepływomierz to odczuwalny spadek mocy ,a u mnie nic,zero reakcji,czy jest czy go nie ma silnik chodzi identycznie,mało tego w sumie jest dosyć silny,osiąga 210km/h a na pozostałych biegach dość swobodnie przyspiesza,

jeszcze inne wypowiedzi z forum to że silnik gaśnie po wyjęciu wtyczki z przepływomierza

przepływke wymieniłem,i wszystko jest dalej tak samo,

czy przepływka jest czy jej nie ma silnik chodzi cały czas dość dobrze.

o co chodzi?

Opublikowano
A może zbyt wysokie wymagania masz do swego TdsA .Myślę bez urazy oczywiście ,że jak na klekota 210km/h to dobry wynik. :twisted:
BMW M-Power