Skocz do zawartości

Podczas jazdy zapala sie kontrolka grzania swiec ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mały problem podczas jazdy e-39 525ds zapala mi sie kontrolka grzania swiec i auto nie idzie nie ma kopa wdusze pedał gazu i go odpuszcze to wszystko wraca do normy CZY KTOS MIAŁ JUZ TAKI PROBLEM I CO TO MOZE BYC ?????
Opublikowano

Miałem dokładnie to samo, dałem samochód do boscha, wymienili zawór magnetyczny i uszczelnili pompę, pomogło w 100%. Objawy miałem identyczne: zapalała się kontrolka grzania świec, samochód nie reagował na pedał gazu, odpuszczenie i wciśniecie gazu załatwiało problem

Konkludując...nie musi być to nastawnik, chociaż w większości przypadków w tym silniku jest to jego wina.

Opublikowano
Miałem dokładnie to samo, dałem samochód do boscha, wymienili zawór magnetyczny i uszczelnili pompę, pomogło w 100%. Objawy miałem identyczne: zapalała się kontrolka grzania świec, samochód nie reagował na pedał gazu, odpuszczenie i wciśniecie gazu załatwiało problem

Konkludując...nie musi być to nastawnik, chociaż w większości przypadków w tym silniku jest to jego wina.

Jaki zawór siedzi gdzieś w środku czy z wierzchu??? No i jakie koszty były? Całą pompę ci demontowali?