Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! mam pytanie.Potrzebne mi info jakie kupić żarówki do kierunkowskazów do Betki E36. symetryczne czy asymetryczne.Rozpaczliwie potrzebuje odpowiedzi bo zalezy mi na czasie.Z góry dzieki za odpowiedz.Pozdrawiam.
Opublikowano
Dzieki ale sęk w tym ,ze zamowilam mezowi w prezencie nowe kierunkowskazy a teraz musze dokupic zarowki.Kurde nie mam jak sprawdzic bo maz sie gapnie i nici z prezentu.heheh wiec potrzebna mi konkertna odpowiedz.pozdro.
Opublikowano (edytowane)

A kierunkowskaz jaki zakupilas? Jest to sam klosz czy jest w komplecie rowniez oprawka (gniazdo) wpiecia zarowki? Bo wtedy warto obadac jakie tam jest gniazdo i wiesz jaka zarowka z nia wspolgra, a jesli nie ma oprawki bo jest tylko sam klosz to wsadzisz oprawki te ktore sa obecnie w samochodzie wiec nie trzeba zarowki kupowac :)

Tutaj jest oprawka

http://moto.allegro.pl/item313008800_oprawka_oprawki_migacza_kierunkowskazu_bmw_e36.html

Obadaj czy u Ciebie ona jest w komplecie i wtedy patrzysz jak ida te rowki w srodku i dobierasz zarowke do nich :) De'facto zarowka ma pasowac do oprawki, jesli rowki sa rozmieszczone symetrycznie to taka zarowka, a jesli nie to analogicznie idac asymetryczna :) Nie powiem Ci jaka to ma byc zarowka bo nie widze oprawki a nie wymienialem poki co jeszcze zarowek w kierunkach by to wiedziec. Ta ze zdjecia mi wyglada na asymetryczna ale jako ze ujecie jest nieco z boku to reki obciac sobie nie dam, znowu inna jaka ogladalem wygladala na symetryczna, dlatego proponuje obadac jaka Ty masz i do niej dobrac zarowke... A w najgorszym wypadku moze maz sie nie pogniewa jak dostanie kierunki bez zarowek :wink: Pozdrawiam!

Edytowane przez Sendra
Opublikowano
Ja już tak dodam, że nawet, gdy kupisz złą żarówkę, to jeden bolczyk można śmiało opiłować pilnikiem. Wtedy żarówka będzie pasowała. Ja tak jeżdżę już rok. Niestety ja tak musiałem zrobić, a skoro działa i nie ma z tym problemów, to jakoś nie poprawiam tego. :mrgreen: :mrgreen: :roll2: