Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do Was koledzy pytania, mam nadzieję że mi pomożecie:

1.Czy ta dwuczęściowa kratka w podszybiu (ta czarna, która jest przy przedniej szybie) powinna mieć jakieś zaczepy albo spinki, czy trzyma ją tylko uszczelka? Pytam bo ta kratka jest u mnie trochę luźna. Widać tam dwa miejsca w które teoretycznie mogłyby wejść jakieś spinki, ale u mnie ich nie ma. Jak jest u Was?

2. Gdzie można dokupić takie narożniki uszczelek szyby tylnej? U mnie są już sparciałe i nie wiem gdzie je dokupić. Może ma ktoś na zbyciu?

3.Jak jest mocowana pokrywa silnika, chodzi mi o ten niewielki plastik z logo BMW znajdujący się na przepustnicy?U mnie trzyma się ona tylko na jednej śrubie znajdującej się bliżej szyby,ale plastik jest w tamtym miejscu połamany i trochę hałasuje. Dodam iż mój silnik to M40.

Mam nadzieję, że pomożecie :modlitwa:

Freude am fahren...
Opublikowano

Podszybie jest na 2 spinkach, jakie to spinki musisz poszukać w realoem.com lub ETK.

Co do narożników tylniej usczelki szyby to sam myślałem że sie wymienia tylko narożniki ale to jest cała usczelka do wymiany, robiłem to samo u siebie ostatnio.

Fotki przed:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img404.imageshack.us/img404/6381/pzedke5.jpg

Po:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img404.imageshack.us/img404/3808/poch1.jpg

Koszt usczelki ok 80zł, Polecam wymienić od razu lepiej wygląda i woda spływa tam gdzie powinna, usczelki z nakładką na klamki też wymieniałem u siebie bo tam guma też często parcieje.

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

Opublikowano

MaatOhewetBi daje Ci krótki opis kratki ze zdjęciem:

http://img502.imageshack.us/img502/7985/313899640wf3.jpg

http://img502.imageshack.us/img502/7985/313899640wf3.8eea16a43d.jpg

Nr 1- ta strona wchodzi w uszczelke!!

Nr 2- tu powinny być zatrzaski które lubią sobie pękać, więc jeżeli ich nie masz to może być to powodem że kratka jest luźna!!

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
Dzięki Robi za pomoc!Naprawdę dużo mi pomogłeś. Muszę teraz znaleźć te zatrzaski. Jeszcze pytanie o tę osłonę linki gazu. Czy jest ona montowana tylko na jedną śrubę?
Freude am fahren...
Opublikowano
mek mam takie głupie pytanie... Szybę trzeba wyjąć, żeby wymienić tą uszczelkę, nie? :doh:

Nie nietrzeba wyjmować ta usczelka to tak naprawde tylko rynienka od wody a szyba jest wklejona.

Wymiane usczelki robi się wsadzając ją od góry rowno po 2 stronach, dobrze jest tam zwilżyć wodą aby był lepszy poślizg przy zakładaniu.

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

Opublikowano

MaatOhewetBi napisał:

Dzięki Robi za pomoc!Naprawdę dużo mi pomogłeś. Muszę teraz znaleźć te zatrzaski. Jeszcze pytanie o tę osłonę linki gazu. Czy jest ona montowana tylko na jedną śrubę?

Te zatrzaski są oryginalnie zamontowane w tej kratce(poprostu Ci pękły), więc samych zatrzasków nie kupisz i będziesz musiał kupić inną dobrą kratke!!

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
Kurczę, ja nie widzę w tej kratce żadnych zatrzasków. Chyba nie pękły. Są tam miejsca gdzie mogłyby istnieć, ale nie ma tam śladów pęknięcia :duh: Trzymają głównie na tej uszczelce. Może ma ktoś rysunek jak powinny wyglądać?
Freude am fahren...
Opublikowano
Czy może ktoś się orientuje ile wchodzi spinek do tej kratki w podszybiu?Chodzi mi o tę dwuczęściową kratkę.Pomóżcie, bo nie wiem ile kupić, na realoem napisane jest że 7 ale nie wiem czy to nie przypadkiem za dużo.
Freude am fahren...
Opublikowano

Obudowa linki gazu jest przykręcona trzema śrubami. Aby dostać sie do dwóch pozostałych trzeba odkręcić ta która jest widoczna (od strony szyby) i odchylić obudowę do przodu. Pod spodem będą pozostałe 2 śruby.

Pozdrowienia