Skocz do zawartości

Ile pali??????? Możecie pomóc?????????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, możeci mi napisc ile pali E30 z motorem 1.8 i 2.0. W cyklu miejskim, mieszanym i pozamiejskim. Prosze o pomoc i pozdrawiam Was wszystkich!!! :):)
Opublikowano

318i zadowoli się w mieście 9-10 litrami, poza miastem góra 8l. Wiadomo,że można jeździć szybko i na każdym skrzyżowaniu być pierwszym,ale wtedy spalanie będzie relatywnie większe.

320i spali w mieście 11-13l, poza miastem można się zmieścić w 8.5-9 litrach spokojnie.

Ogólnie podsumowując 318i nadaje się do spokojnej,ale i dynamicznej jazdy,choć demon prędkości to nie jest. Spalanie ma przyzwoite.

320i będzie chodziło ładniej, spalało więcej, przyspieszało fajniej. Eksploatacja 320 będzie droższa.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Witam. Ja mam e30 320i KAT r6 z 1990 r. W cyklu miejskim pali mi około 13 litrów benzyny. Po za miastem przy spokojnej jeździe ponoć można zejść poniżej 10 litrów. Mi się to udało raz :) . Spalanie w cyklu mieszanym w granicach 11 - 12 litrów benzyny. Mam również gaz sekwencyjny. Spalanie gazu w cyklu mieszanym w granicach 12 - 13 litrów. Styl jazdy - raczej umiarkowany ( obroty między 2000 rpm a 4000 rpm ).
Opublikowano

kolezanka jak szuka czegos miedzy 1.8 i 2.0 to..polecam 1.8 IS...spalanie mniejsze niz 1.8 bądz takie samo(napewno w trasie mniej) a moc wieksza niż 2.0 :D

miałem przypadek swoja IS'ka jak na gazie smigałem ze gazu mi ok 8-8,5 l w trasie skotłowała

a teraz panowie i panie pochwalę sie...znaczy nie wiem czy jest czym ale..niedawnymi czasy przestałem jezdzic na LPG ale..instalacje zostawiłem (wakacje itp, wiece przydac sie moze)..

jezdze sobie na tej Pb i jezdze ale cos mi nie pasowało...na bliźniaczym forum dostałęm radę.."Wywalic mikser" czemu?/ dolot za mały...fakt faktem...oceniano ze mam 35-40 mm co sieokazało...30 mm.. :jawdrop:

po wyjęciu...nie ten samochód...osiagi to w ogole juz mam prze--super...zatkało mnie jak po wyżej tak "4500-5000" obr mój Is...dalej równo ciągnął...bo wczesnie jto juz trzeba było do tych przykaładowo 6000 tys cisnąc i cisnąć..a teraz ....tylko na 5 biegu nie docisnęłem bo zabrakło trasy...:D:D