Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w tej chwili opony o szerokosci 205 mm na felgach jak na zdjeciu ponizej. Czy nie bedzie problemu z zalozeniem na te felgi opon 215 lub 225 mm ? Moze ktos ma takie felgi i sie orientuje ?

Z gory dzieki, pozdrawiam.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img170.imageshack.us/img170/6375/felebo0.jpg

Opublikowano
wrzystko pasuje 225 ale durzo stracisz (bedziesz walczyl z autem i droga )MOJ faworyt w srod felg . Elegancja i sport w jednym
Opublikowano
Wlasnie tez mi sie te felgi podobaja i dlatego chcialbym wziac je na lato sprzedajac wczesniej obecne letnie 17", oto i one. Te 17" mniej mi pasuja estetycznie i opona 225 to chyba przesada. Wiec kupilbym jakas moze 215 do tych moich 16". Co sadzicie ?
Opublikowano

Ale tu chodzi o 2.8. Na opony.com pokazuje 205 i 225 ale dla falg 15" no i nie ma tam rozroznienia dl aposzczegolnych silnikow. Wiec chyba wysrodkuje i kupie 215, bedzie w sam raz ?

A, i sorry za umieszczenie tego watku w nieodpowiednim dziale, cos mnie przycmilo, adminow prosze o przeniesienie watku.

Opublikowano
Ale tu chodzi o 2.8. Na opony.com pokazuje 205 i 225 ale dla falg 15" no i nie ma tam rozroznienia dl aposzczegolnych silnikow. Wiec chyba wysrodkuje i kupie 215, bedzie w sam raz ?

A, i sorry za umieszczenie tego watku w nieodpowiednim dziale, cos mnie przycmilo, adminow prosze o przeniesienie watku.

nie piszesz o jakie felgi chodzi ...rozmiar...tam tez mozesz sprawdzic..http://www.opony.com/

Opublikowano
O to chodzi, ze nie wiem jaki to dokladnie rozmiar. Dlatego wystawilem zdjecie liczac, ze ktos ma takie same i bedzie wiedzial :)
Opublikowano

Czy patrzac na zdjecie mozna okreslic czy to 7.5 czy 8J??

To niemozliwe, wiec poszukaj musi pisac np. 7J, 7.5J itp.

Opublikowano
mam takie identyczne felgi jak na zdjęciu opony jakie mam założone na nich to 225/50/16. Jeżdze bmw e36 323ti i na seryjnym zawieszeniu. Szerokość felgi to 8 cali. Na drodze samochód zachowuje się b.dobrze . polecam taką konfigurację.
Opublikowano
mam takie identyczne felgi jak na zdjęciu opony jakie mam założone na nich to 225/50/16. Jeżdze bmw e36 323ti i na seryjnym zawieszeniu. Szerokość felgi to 8 cali. Na drodze samochód zachowuje się b.dobrze . polecam taką konfigurację.

ale on ma e-318 :shock:

Opublikowano
ale on ma e-318

Jak pisalem wczesniej, chodzi o 328.

Odczytalem cyferki z felg i sa takie: 7Jx16H2 czyli 7 cali. Na moj, niezbyt zorientowany w tych sprawach gust, 225 to chyba na to bylo na taka felge za szeroko... A 215 ? Czy kolega dudek ma taki sam rozmiar felgi ?

Opublikowano
Jak pisalem wczesniej, chodzi o 328.

Odczytalem cyferki z felg i sa takie: 7Jx16H2 czyli 7 cali. Na moj, niezbyt zorientowany w tych sprawach gust, 225 to chyba na to bylo na taka felge za szeroko... A 215 ? Czy kolega dudek ma taki sam rozmiar felgi ?

Na 7J najlepiej 205, 215 moze byc, 225 przy 16 tez bedzie, mozesz spokojnie zakładac.

225 najlepiej wyglada na 8J Ja uwazam ze do 2.8 na tył 225 to standard,

przy 205 (jesli masz ciezsza noge) nie poszalejesz, auto nie jest juz tak stabilne.

Jedyny plus to brak noszenia w koleinach, ale zawsze mozna troche zwolnic :) i po problemie