Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

w mojej bawarce wentylator zawsze jst zalaczony, nawet na zimnym silniku

wina czujnka?

oprocz tego nie mam ciepla w nawiewie, tylko zimne powietrze

2 problemy ktore mnie niepokoja :/

bede wdzieczny za pomoc

Opublikowano
Ale wentylator u Ciebie zalacza visko a nie czujnik.Z ogrzewaniem wnetrza ma to nie wiele wspolnego.Tu moze byc wiele przyczyn-poszukaj na forum.Jest duzo na ten tewat.
Opublikowano

Jak masz sprzęgło wiskotyczne - to wentylator kręci się zawsze gdy jest uruchomiony silnik.

Jesli masz wentylator elektryczny to albo zwarcie w układzie albo padnięty czujnik.

Co do ciepłego powietrza w nawiewach.

Po pierwsze czy masz klimatyzację czy tylko zwykłe ogrzewanie?

Jesli masz zwykłe ogrzewanie to czy nie masz ciepłego powietrza tylko z nawiewów środkowych, cz także ciepłe powietrze nie leci na szybę ani na nogi?

Jeśli ciepłe tylko nie leci z nawiewów środkowych to spójrz dokładnie jaki kolor ma oznaczenie na pokrętle od ustawiania pozycji nawiewu. W E36 bez klimatyzacji niemożliwe jest ustawienie nawiewu ciepłego powietrza na kierowcę. Gorące powietrze leci tylko na szybę oraz na nogi.

Jeśli w ogóle nie masz ogrzewania to wina albo elektrozaworów, albo masz zapowietrzony układ.

Tyle w skrócie

Pozdrawiam serdecznie