Skocz do zawartości

problem z centralnym,oświetleniem kabiny i wycieraczkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagle znikły na raz czsowe wycieraczki , wolne biegi , oświetlenie kabiny po otwarciu drzwi ( chociaż normalnie świeci z wyłącznika na podsufitce ), no i centralny zamek sie stracił , wszystko naraz

Czy ktoś wie jaki to ma związek , czy to jakis wspólny sterownik ?

a i gdzie jest sterownik centralnego ?

BMW E34 525i 88r

Opublikowano
Nagle znikły na raz czsowe wycieraczki , wolne biegi , oświetlenie kabiny po otwarciu drzwi ( chociaż normalnie świeci z wyłącznika na podsufitce ), no i centralny zamek sie stracił , wszystko naraz

Czy ktoś wie jaki to ma związek , czy to jakis wspólny sterownik ?

a i gdzie jest sterownik centralnego ?

BMW E34 525i 88r

za to odpowiada ten modul ktory jest w tylnim siedzieniu za kierowca...http://moto.allegro.pl/item311607963_bmw_5_3_komputer_modul_sterownik.html

Opublikowano

Sprawdziłeś bezpieczniki.

Sterownik centralnego (nie wiem czy we wszystkich e34)znajduje się pod lewym głośnikiem przy nogach kierowcy(czyli trzeba wyjąć głośnik, żeby zobaczyć sterownik) w mojej e34 pod kanapą jest tylko sterownik od poduszek i akumulator. Mam nadzieję że nie pomyliłem z e30. Głowy nie daję.

Opublikowano
Sprawdziłeś bezpieczniki.

Sterownik centralnego (nie wiem czy we wszystkich e34)znajduje się pod lewym głośnikiem przy nogach kierowcy(czyli trzeba wyjąć głośnik, żeby zobaczyć sterownik) w mojej e34 pod kanapą jest tylko sterownik od poduszek i akumulator. Mam nadzieję że nie pomyliłem z e30. Głowy nie daję.

w e-34 jest w fotelu tylnim..

Opublikowano
jestem elektronikiem samochodowym , zajmuję się sterowaniem silników , łącznie z najnowszymi modelami samochodów, a taki problem w mojej e34 mnie zagioł , oczywiście sprawdziłem wszystkie bezpieczniki oraz podmieniałem sterowniki pod fotelem 2 szt i w skrzynce bezpiecznikowej komory silnika 2 szt , nic nie dało , zobacze opcje za głośnikiem ,
Opublikowano

Zobacz jak wygląda sterownik od centralnego np. na allegro i wymień ten co trzeba. Może już go wymieniłeś.

Skoro jesteś elektronikiem to wiesz co robić. Schemat, miernik i do roboty.

Pozdrawiam

Opublikowano
jestem elektronikiem samochodowym , zajmuję się sterowaniem silników , łącznie z najnowszymi modelami samochodów, a taki problem w mojej e34 mnie zagioł , oczywiście sprawdziłem wszystkie bezpieczniki oraz podmieniałem sterowniki pod fotelem 2 szt i w skrzynce bezpiecznikowej komory silnika 2 szt , nic nie dało , zobacze opcje za głośnikiem ,

jak mogles zamienic moduly /sterowniki/..tam sa 2 rodzaje...1 ten co podalem i 2 co ma inne wejscia...sa jeszcze tam przekazniki i bespieczniki :P

zobacz sa rozne typy..ten ca ja podalem to modul komfortu..a tu masz inne...http://moto.allegro.pl/item307521356_bmw_e34_komputery_przekazniki_moduly.html

Opublikowano
temat bezpiecznika już przerobiłem tego 80A , i sprawdziłem zasilanie tylnej skrzynki pod siedzeniem oraz zasilanie modułów , moduły podmieniałem , to zaczyna być jakieś czary mary , jestem zdesperowany zaczne szukać złamanego kabla lub jakiejś przewwy na instalacji tych modułów pod fotelem ,
Opublikowano

wstałem o 4 rano , wziołem miernik i zaczołem próć instalacje mojej betki , wszystkie elementy już wyeliminowałem więc została tylko instalacja . i bingo po kilku godzinach odkryłem czerwono żółty kabelek pomiędzy sterownikiem pod tylnym fotelem a zespołem przekażnikowym również pod tylnym fotelem , i ten cieniutki kabelek decyduje o sterowaniu tego zespołu przekaźników , przerwa w nim powoduje brak centralnego , brak czsowych wycietaczek oraz niedziałające oświetlenie wnętrza .

PO WYMIANIE 10 CM KABELKA WSZYSTKO JAK NOWE I MOJE CACKO ZNOWU JEST IDEALNE !!!