Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki problem ze licznik ten z przebiegiem nie swieci sie... wyswietla tam wszystko ale nic nie widac bo nie swieci... podswietlenie zegarow predkosc. i obrot. dziala i kontrolki tez. co moze byc przyczyna i jak to naprawic?? i czy wogole da sie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
tte zaroweczki to z tymi oprawkami trzeba kupic?? faktycznie zarowecczka byla spalona niestety ja kupilem inne zarowki i nie mialem jak wymienic wiec wzialem wyjalem ta od kontrolki dlugich swiatel i wstawilem w miejsce tej od licznika .
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

a jak mam wyjąć licznik żeby zmienić żarówke? Chciałem zmienić jeszcze tą od podświetlenia ogrzewania i zegarka, jak mam to zrobić?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Licznik ma 2 wkręty potem odpinasz 3 wtyczki z tyłu i wyciągasz. Możesz zdjąć kierownicę lub przeciskać go przekręcają kierownicę razem z licznikiem. Niby więcej roboty ale ja przez przypadek przy wyjętym liczniku podłączyłem prąd i mam teraz błąd podusze świecący się.

Ogrzewanie :

wyciągasz pokrętła (ciągniesz do siebie) pod spodem masz 2 śrubki potem ja wepchnąłem do środka panel a sam plastik został na zewnątrz ale rób to delikatnie bo to jest na zatrzaskach. No i masz żarówkę na oku.

Zegarek:

całą półeczkę z zegarkiem wyciągasz pociągając ja do siebie za otwór pod nią. Mieści sie tam palec. Zegarek chyba da się też wyjąć sam ale mi tak było łatwiej.

To cyba tyle. Jakbyś coś chciał to pisz :cool2: ale dopiero jak nie znajdziesz tego na forum :search: