Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie co moze byc przyczyną-

silnik przy 5000 obr/min traci moc, tak jakby nie chodzil na wszystkie swiece

zaznaczam swece i przewody sa nowe.Przy mniejszych obrotach samochód ciagnie dobrze.z góry dzieki

Opublikowano

ja tak mielem... autko dochodzilo do 5000obr i powyzej tak jakby odciencie tak jakby zaczynalo przerywac itp... zalalem jakiegos czysciwa do baku pojezdzilem troche i po jakis 2 tyg znow sie zaczelo to samo.... musze wymienic pompke..

Stawiam na pompke...

Opublikowano
Jak masz auto przed `93r to pewnie masz silnik M40 i wsystko jasne. :search:

wszystko jasne czyli co kolego??? Ja mam 1.8 m40 i i ciągnie lepiej niz niejedno m43 do samego odciecia bez dławienia czy szarpania

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
Ja też mam M40 i jest ok, ale przypuszczam że u kolegi gogo82 już się wytarł wałek rozrządu i nie wykręca mu powyżej 5000. Jeżeli tak jest to czytałem że w okolicach Aleksandrowa Kujawskiego jest gośc co to naprawia za niduże pieniądze.
Opublikowano

Gogo82 wpisz w SZUKAJKĘ "m40" i "odcięcie", "rozrząd", "klepanie", itd, itp... Wraz z czytaniem będziesz wiedział co jeszcze można wklepać. Chyba już wszystko zostało opisane/napisane, co może być powodem "odcięcia".

Ogólnie i w wielkim skrócie. Wytarł się rozrząd (wałek, dźwigienki, hydroregulatory), sprawdź przepływomierz i/lub cały układ dolotowy (czy nie ma tzw. lewego powietrza), układ zasilający (filtr, pompkę paliwową, etc.). :)

Chyba tyle. :D Oczywiście, to nie musi być, to. Ale to jest największa bolączka tego silnika. Jeśli zrobisz "to", to będziesz zadowolony. Co prawda to nie jest R6, ale nie jest źle. :cool2: :mrgreen:

EDIT: m40 i bocian, także możesz wpisać. :D