Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam mały problem który mnie nurtuje. Wydaje mi się że moja pompa wspomagania szumi. Ostatnio usłyszałem szum pochodzący z okolic zbiorniczka na olej do wspomagania. Moje pierwsze podejżenie padło na pasek napędzający pompę więc spryskałem go specialnym olejem silikonowym i odrazu przestało szumieć. Wspomne też że względu na to że nie ma idealnego dostępu do paska spryskałem trochę pompę(w której są otwory). Na drugi dzień znowu zaczeło szumieć, więc ponownie spryskałem , tylko że przestało szumieć jak smar dostał się do pompy. Po przeczytaniu kilku postów sprawdziłem poziom oleju atf, odpowietrzyłem układ dowiedziałem się także że minimalne wycieki i pocenie się zbiorniczka to norma. Zastanawiam się czy wymiana paska wogóle pomoże?Czy ma ktoś pomysł co może dziać się z pompą i czy ją trzeba wymieniać??Niechce aby mi się coś na trasie przytrafiło. Koledzy pomórzcie. :modlitwa:

Opublikowano
Mnie sie wydaje że to może być jednak pasek.Paski trzeszczą ,szumią i skrzeczą.Spryskanie pomaga na krótki okres,czasem na parę godz.Wymień pasek to tani koszt a potem patrz dalej pozdrawiam
BMW M-Power