Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Problem z odpalaniem zaczał sie od momentu gdy sie 2.5 tds zapowietrzył,troche go pokreciłem i sie zorientowałem ze wezyk od paliwa sie urwał.w miedzy czasie wyczysciłem Intercooler benz. ekstrakcyjna i.Gdy go odpowietrzałem nagle wszedł na strasznie wysokie obroty pownie resztki benz. to spowodowały wyłaczyłem stacyjke a on dalej sie kreci-kilka sek. i zgasł.Od tego czasu ciezko odpala na cipły silniku.Czy to możliwe ze pompa wtryskowa sie uszkodziła??

W tytule wątku brakuje informacji o modelu lub roczniku samochodu – proszę to zawsze podawać.

Pozdrawiam, solaris520

Opublikowano
Tłokorozdzielacz w głowicy pompy wtryskowej przytarłeś ponieważ pracował na sucho na wysokich obrotach. objawy tego są właśnie takie jak opisujesz, pali ciężko przy rozgrzanym silniku
Opublikowano
Z tego co sie orientuje to koszty takiej naprawy sa dosść wysokie :( Dzieki za pomoc.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Wystarczy wymienić kompletną głowice pompy wtryskowej

Wyjąłeś mi to z ust :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Niestety głowica jest używana, nowe poza serwisem są ciężko dostępne i oczywiście odpowiednio droższe.

pod tym numerem można dowiedzieć się szczegułów : 509 481 638